Krokante honingperen

Peren vind je bij ons in overvloed en zo heerlijk in vele nagerechten zoals deze krokante honingperen.
Dit herfstig/winters nagerecht is zó eenvoudig om klaar te maken en klaar in een handomdraai.
Superkrokant moet je de peren nu ook niet verwachten want we gebruiken peren die al licht rijp zijn en geen beenharde peren uiteraard.

Welke perensoort moet je dan kiezen om deze krokante honingperen klaar te maken? Ik ga voor de klassieker.. Conférence! Zoals ik net zei mogen deze licht rijp zijn maar zeker ook niet té rijp want anders krijg je moes.. ook niet lekker zou ik denken.

Honing mag natuurlijk niet ontbreken in dit recept, dat dacht je wel al. Daarnaast gebruiken we citroensap voor een fris zuurtje, boter en havermout voor de crunch. Het mogen die havermoutvlokken zijn van op de ontbijttafel trouwens. Een snuif kaneel komt er bij voor die lekkere kruidigheid.

De peren serveren we niet puur natuur want dat zou maar wat saai zijn dus kan je kiezen om ze met licht gesuikerde slagroom te serveren of doe net zoals ik een bolletje vanille-ijs er bij. Het recept vond ik trouwens op Allehande van Albert Heijn maar licht aangepast naar eigen bevindingen.

krokante honingperen
BIERPAIRING : KROKANTE HONINGPEREN & EXKULSIEF (BROUWERIJ KUUL)

Dat deze krokante honingperen voor de zoetebekjes onder ons zijn dat kan je wel al raden. Daarom gaan we niet voor een al te zoet bier maar eens voor een amberkleurig, doch lichtbitter amberkleurig bier. Mijn keuze viel op de Exkuulsief van Kuul omdat die zeker voldoende fraîcheur nog heeft. Een Bolleke van de Koninck kan ook een mooi alternatief zijn.

De karameltoetsen en de fruitigheid en mouten uit het bier gaat goed bij de peren terwijl die aanwezig bitter goed contrasteert met het zoete en zo een fijne andere smaak geven aan het geheel. Andere opties zijn een fruitige geuze.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

krokante honingperen
0 Add to Favorites

Krokante honingperen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 mins
Aantal personen: 4

Omschrijving

Simpel, heerlijk en gemakkelijk om voor een groot gezelschap klaar te maken!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de peren, halveer deze en haal de klokhuizen en pitten er uit en snijd in grote stukken

  3. Smelt de boter in een steepannetje, voeg het citroensap, het kaneelpoeder en de honing toe en meng er als laatste de havermout onder.

  4. Doe de peren in een ovenschaal en verdeel het mengsel er gelijkmatig overheen.

  5. Plaats de schaal in de oven gedurende 15 minuten tot de peren beginnen te kleuren en plaats dan nog een 5 minuutjes onder de grill als je oven die functie heeft. Zoniet plaats je ze gewoon langer in de oven tot ze goed gekleurd en knapperig worden.

  6. Verdeel de peren over kommetjes en schep er een bolletje vanille-ijs bovenop.

    Serveer samen met het bier. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.