Koolvishaasje met tomaat, kappertjes en gegrilde aardappel

Wanneer je niet veel tijd hebt en iets licht en gezond wil klaarmaken dan is dit recept voor koolvishaasje met tomaat, kappertjes en ui perfect. Een beetje olijfolie en kruiden en de groentjes erbij, in de oven schuiven en het is zo klaar!

Koolvis is familie van de kabeljauw en is dus ook een witte vis. Het voordeel dat hij wel heeft is dat hij een stuk goedkoper is dan kabeljauw en het vlees ook wat steviger is en bijgevolg niet zomaar uit elkaar gaat vallen. Persoonlijk vind ik koolvishaasje ook veel beter smaken dus eigenlijk niet anders dan voordelen.

Ik ben bij het koolvishaasje voor gewone tomaten gegaan die ik dan in kleinere stukjes heb gesneden maar je kan even goed kerstomaatjes gebruiken. Soms moet ik dus ook gewoon gebruiken wat er in de koelkast ligt. Je kan kiezen om gewone gekookte aardappelen erbij te gaan serveren, die zijn zeker ook lekker. Je kan ze dan met wat groene kruiden en olijfolie mengen als je wenst (op voorwaarde dat ze nieet platgekookt worden natuurlijk). Ik heb ervoor gekozen om de aardappelen in de schil beetgaar te koken en dan te halveren en grillen. Dat oogt wat mooier en geeft ook een extra smaakje maar het staat je vrij om te kiezen wat je wil.

Bij het koolvishaasje dat toch wel op een zuiderse en frisse manier is klaargemaakt serveer je best ook een fris en lichter bier. Je kan bijvoorbeeld perfect gaan voor een witbier of pilsbier, zolang het wel een klein beetje body heeft en niet te waterig is. Maar als het toch nog iets smaakvoller mag zijn is de Duvel 666 van brouwerij Moortgat ook zeker een aanrader hierbij.

Het bier heeft een lichte citrustoets door de gebruikte aromahoppen en heeft zoals de gewone duvel een vrij hoge saturatie waardoor het aan gerecht nog net iets meer frisheid geeft.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten en bierpairings.

koolvishaasje
0 Add to Favorites

Koolvishaasje met tomaat, kappertjes en gegrilde aardappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Dit gerecht is er eentje om de zomer instant op je bord te toveren, en dat op een lekkere en gezonde manier. Koolvishaasje is een goedkoper en goed alternatief voor de overbeviste kabeljauw en ook iets steviger van textuur.

 

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Boen en spoel de aardappelen goed, ze mogen niet geschild worden.

    Zet ze op in gezouten water en kook ze in de schil tot ze net niet beetgaar zijn. Koel af onder koud water.

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220°c.

    Neem een ovenschaal en strijk die lichtjes in met olijfolie.

    Kruid de koolvishaasjes met peper en zout aan beide kanten en leg ze in de ovenschaal.

  2. Spoel de tomaten, snijd ze in kwartjes en haal de pitten eruit om ze vervolgens in blokjes te snijden.

    De uien mag je dan pellen, halveren en in ringen snijden. Verdeel dan de uien en tomaat over en rond de vis en besprenkel het geheel met nog wat olijfolie en de witte wijnazijn.

    Plaats gedurende 15 minuten in de oven.

  3. Verhit de grillpan, halveer de gekookte aardappelen in de lengte, en bestrijk de vlakke kant met olie.

    Grill de aardappelen tot je de lijnen goed ziet en draai een kwartje om de ruitvorm erin te krijgen.

    Kruid tot slot met wat peper en grof zout.

  4. Haal de vis uit de oven, leg hem op het bord en verdeel de groenten erover alsook wat kappertjes. Naar wens kan je er ook nog wat versnipperde bieslook overheen strooien.

     

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.