Een heerlijk tropisch nagerecht waar je voor zou smelten deze kokosmousse met ananas en limoen. Lekker hartig, smeuïg en rijk met kokosmelk gemaakt én kokosrasp om de volle smaak mee te krijgen. Een klein beetje limoensap daarbij zorgt voor een frisse bitter en zuur tegelijk.
Veel recepten die ik eerder al tegenkwam waren gewoon met slagroom en kokosrasp wat eigenlijk maar saai en niet zo smaakvol is. Toch kwam ik dat ene recept tegen maar daar zaten toch wat fouten in dus zet ik het met plezier naar mijn hand om er mijn eigen ding mee te doen. Maar natuurlijk is zo een pure kokosmousse ook maar eentonig. Hou er wel rekening mee dat de mousse enige tijd moet opstijven in de koeling, ook al zit er gelatine in.
Daarom gaan we voor een fruitig en zoet accent met stukjes heerlijke gebakken ananas die licht gekarameliseerd zijn. Daarvoor zorg je best wel voor een ananas die voldoende rijp is. Hoe zie je dan dat een ananas rijp genoeg is? Je probeert uit het midden een stukje groen te trekken, komt het blaadje mee dan is die rijp… tadaaa!
Bij de kokosmousse met ananas zorgen we naast het hartige ook voor wat bitter en dat doen we door wat limoensap in de mousse te verwerken en zeste er overheen te doen. Als finishing touch gaan we voor geroosterde amandelschilfers en kokosrasp die ook even de oven in gaat. Krijg je dan echt die zalige geur van kokosrotsjes in de keuken!
BIERPAIRING : KOKOSMOUSSE MET ANANAS & LOVE & HATE (VOCATION)
Bij een fruitig, hartig en zoet nagerecht hoort niet altijd een zuur bier of fruitbier. Probeer ook eens voor bitter te gaan! Bij de kokosmousse met ananas ga ik voor New England IPA, meer bepaald de Love & Hate van Vocation. Een bier met vrij veel bitter maar dat wordt wel wat afgevlakt door het vet in de mousse. Vooral die frisse bitter en het fruit doen het perfect bij deze IPA. Niet gek van bitter maar van zuur? Dan kan je voor zuur kiezen zoals geuze (al dan niet met fruit)
Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.
Kokosmousse met ananas en limoen
Omschrijving
Eens een ander maar leuk zomers nagerecht met kokos!
Ingrediënten
Ingrediënten kokosmousse
Andere ingrediënten
Bereidingswijze
Bereiding kokosmousse
-
Week de gelatine in kous water. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Warm de kokosmelk op samen met het gezeefde limoensap en de suiker tot die gesmolten is. Haal van het vuur en roer de gelatine er doorheen alsook de kokosrasp. Laat afkoelen (maar nog niet in de frigo).
-
Klop de slagroom op tot een stevige yoghurtdikte en spatel die onder de reeds afgekoelde kokosmelk.
-
Verdeel de mousse over de kommetjes en plaats in de koeling. Laat opstijven voor minstens 3 uren.
Verdere bereiding.
-
Ontdoe de ananas van de kop en bodem. Schil de ananas, snijd in schijven en vervolgens in stukjes.
Smelt een heel klein beetje boter in de pan, bak de ananas en bestrooi met suiker. Laat licht karameliseren.
-
Doe de amandelschilfers in een ovenschaal en plaats onder de grill in de oven tot die gekleurd zijn. Doe ook hetzelfde met de kokosrasp.
-
Schep de ananas in het midden van de mousse, bestrooi met de kokos, amandelschilfers en limoenrasp.
Serveer samen met het bier, smakelijk!