Heerlijk comfortfood voor in de zetel of heerlijk als hapje voor uw gasten. Er is dan ook niet veel werk aan deze kipspiesjes dus geen excuus zou ik zeggen. En iedereen houdt trouwens toch wel van kip, van klein tot groot.
Een zoet en hartig hapje met geroosterde toetsen van de sesam maar vooral veel umami door de sojasaus.
De salsa van mango is gemaakt met pindanootjes in dat voor een lekkere extra smaak en vooral crunch zorgt bij de kipspiesjes.
Een perfecte biersuggestie bij kipspiesjes (toch verwerkt als een hapje zoals dit) is een witbier zoals een Blanche de Namur, St. Bernardus wit of Lupulus blanche. De reden is dat er dan nog veel andere bierstijlen erna passen.
Ontdek hier alle andere recepten.
Recept delen op facebook!

Kipspiesjes met salsa van mango en soja
Omschrijving
Heerlijk als hapje of als comfortfood voor in de zetel waar niet veel werk aan is. Kipspiesjes gemarineerd in soja met sesam en een salsa van mango en pinda. Hartig, zoet en met een lekkere crunch.
Ingredients
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereidingswijze
-
Snijd de kipfilet in lange en dikke repen.
Meng de helft van de sojasaus met alle olie en laat de kipblokjes hierin marineren.
-
Warm de oven voor op 200 graden.
Schil de mango en snijd hem in heel fijne brunoise (blokjes van 2 op 2 mm).
Hak de pindanoten fijn en meng samen met de mango en het sap van de limoen en kruid met peper en zout.
-
Haal de stukjes kip uit de marinade en bestrooi ze met sesamzaadjes rondomrond.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven voor 10 minuutjes.
-
Als u een klein dresseerringetje heeft kan u deze gebruiken om de salsa in aan te drukken, zoniet kan u de salsa gewoon in het potje leggen.
Leg het kipspiesje er naast en doe een lepel van de zoete sojasaus apart erbij