Kip met asperges en dragon

Een heerlijk en vrij eenvoudig gerechtje is deze kip met asperges. Heel smaakvol ook met die dragon, het is zelfs een van mijn lievelingskruiden. De kipfilet wordt in dit recept gebakken maar als je wenst kan je ze even goed stomen, dat maakt het nóg gezonder.

Om wat kleurschakering in het gerecht te brengen gebruiken we een combinatie van witte asperges en fijne groene aspergetips. Je kan ook dikke groene asperges gebruiken natuurlijk, maar dan moet je ze juist wel schuin in fijne schijfjes snijden. De bouillon geeft een hartigere smaak aan de kip met asperges. Je kan die kippenbouillon zelf maken, dat is niet zo heel moeilijk. Maar om het iets eenvoudiger te maken kan je even goed een blokje of wat poeder oplossen.

Bij een hartiger en kruidig en fris gerecht als dit moet je gewoonweg voor een tripel gaan.. Maar niet om het even welke tripel, sommige tripels zijn namelijk té dominant of krachtig dus neem er zeker geen van 9 of 10% vol want dan zal het gerecht uit balans gaan. Een goed voorbeeld van een tripel om bij de kip met asperges te serveren is de Tripel Jules van brouwerij Rodanum.

Deze tripel is een van de creaties van een collega zytholoog uit het Zeeuws Aardenburg, Nederland dus. Zijn kruidig en eerder wat zoet en zachtmoutig karakter ondersteunt het gerecht prima en de iets rijkelijkere hopgift zorgt voor een fijne bitter dat het geheel frisser doet smaken.

Recept delen op facebook!

Ontdiek hier alle andere heerlijke recepten.

kip met asperges
0 Add to Favorites

Kip met asperges en dragon

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 45 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Lente

Omschrijving

Een heerlijk en eenvoudig, licht gerecht met dat Vlaamse goud, asperges! gecombineerd met groene asperges en kip. Daarbij een romige bouillon met dragen dat voor een hartige maar tegelijk friskruidige smaak zorgt.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout, bak ze aan beide kanten gaar in een klontje boter. (Of stoom ze gaar)

  Schil de kleine aardappelen, spoel en halveer ze en kook ze beetgaar in gezouten water.

 2. Kuis de ui en de knoflook en versnipper ze.

  Schil de witte asperges, de groene hoeven niet geschild te worden. Breek bij beide soorten asperges het houterige kontje af.

  Snijd de asperges vervolgens schuin in fijne plakjes.

 3. Verwarm een paar lepels olie in een wokpan en stoof de ui en look aan, Voeg vervolgens de asperges toe en wok ze tot ze beetgaar zijn.

  Voeg de bouillon en een paar takjes dragon toe en laat een 10-tal minuten koken. Haal dan de takjes dragon eruit, voeg de room toe.

 4. Halveer de gaargekookte aardappelen en doe ze bij de saus.

  Pluk enkele takjes dragon en versnipper ze fijn en voeg ook toe aan de saus.

 5. Verdeel de inhoud van de wokpan over de 4 borden, Leg op elk bord een kipfilet en werk af met enkele blaadjes  dragon.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.