Kip cordon bleu met gandaham en abdijkaas

Iedereen kent ze wel, die heerlijke cordon bleu van bij de slager met varkensvlees, ik maak er hier eens een eigen versie van… kip cordon bleu met gandaham en abdijkaas. Iets ‘culinairder’ maar toch ook eenvoudig en gemakkelijk om zelf klaar te maken.

Kleine kipfilets opensnijden (niet doorsnijden!), plat kloppen, kruiden, ham en abdijkaas er tussen, dicht en paneren maar! Eenvoudig toch? Je hoeft ze gewoon kort eens te kleuren en dan mogen ze op hun gemak verder in de oven garen. Je kan trouwens ook gaan voor een meer belegen kaas, geeft nog iets meer smaak.

Daarbij geen gewone patat met bloemkool in witte saus maar iets eenvoudigers zelf! Gestoomde krieltjes, boontjes en tomaat in een salade zeg maar en een licht pittige mosterdvinaigrette. Niet te veel poespas dus en dat maakt het net zo goed.

kip cordon bleu met gandaham
BIERPAIRING : KIP CORDON BLEU MET GANDAHAM & OMER (VANDER GHINSTE)

Het meest moderne gerecht is een kip cordon bleu met gandaham niet maar wel een smaakvol en daar mag een dito bier bij zoals de Omer. De rijkheid van het bier matcht goed met die van de kaas en het zilte van de gandaham. Dan is er nog de kruidigheid van die mosterd, pairt al helemaal goed.

Andere opties? Kies gewoon een smaakvol blond bier of een lichtere tripel.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

kip cordon bleu met gandaham
0 Add to Favorites

Kip cordon bleu met gandaham en abdijkaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 14 mins Totale tijd 33 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een leuke en vooral lekkere twist op de klassieke cordon bleu met varkensvlees.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Neem een pot met handvat en klop de kipfilets platter. Snij ze horizontaal in tot ze net niet door zijn, vouw ze open en kruid met peper en zout. Beleg vervolgens met de abdijkaas en ham.

  2. Vouw de kipfilets dicht en gebruik een houten tandenstokertje om ze dicht te houden (vergeet wel niet bij het eten dat die er nog in zit) 

  3. Klop het ei los, meng de panko met de fijngemalen cornflakes en de tijm. Haal vervolgens de cordon bleus eerst door de bloem die je kruid met peper, dan door het ei en vervolgens door de paneer.

  4. Spoel de krieltjes en stoom of kook deze beetgaar. Laat ze afkoelen onder koud water. Stoom of kook vervolgens de boontjes en laat ze ook afkoelen. Snij de tomaten in partjes en haal het vruchtvlees er uit.

  5. Warm de oven voor op 180 graden. Warm olie op in de pan en kleur de cordon bleus aan beide kanten. Plaats ze nadien in de oven gedurende 15-20 minuten.

  6. Pel en versnipper de sjalot, meng die met de mosterd, azijn en olijfolie. Naar wens kan je altijd nog bij kruiden. Meng die vinaigrette met de tomaat, boontjes en aardappelen.

  7. Doe de groentemengeling in een diep bord, serveer de cordon bleus in 2 gesneden daar bovenop (zo kan je ook checken als ze gaar genoeg zijn). Bedien de gasten en vergeet vooral het bier niet.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.