Kabeljauw met groenten uit de oven

Een heerlijk gezond en o zo eenvoudig gerecht deze kabeljauw met groenten uit de oven. Het smaakvolle amandelkorstje er bovenop met look en basilicum maakt het af.

Voor wie op zijn lijn wil letten maar te vaak zegt dat dat allemaal zoveel werk is.. Hier bewijs ik het tegendeel!

Groentjes kuisen en snijden, vis met een korstje erop, in de oven schuiven en zo klaar. Dit recept van kabeljauw met groenten zit bovenal vol met gezonde vetten en vitaminen. Door de manier van bereiden gaat er ook weinig van verloren en krijg je de pure smaken van de spruitjes, zoete aardappel en witlof.

Bij een licht gerecht als dit past een fris en lichtkruidig bier als de Cannahopper van perfect. Een bier met een speciaal ingrediënt, namelijk hennep. Het gebruik van de hennepbloemen (thc vrije uiteraard) zorgt voor die lichtkruidige toets om het extra verfrissend te maken.

Het bier wordt gebrouwen bij Vliegende Paard Brouwers en is in de betere speciaalzaak te vinden en anders zeker online.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Kabeljauw met groenten uit de oven

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Het perfecte gerecht voor wie gezond en toch eenvoudig wil eten. Kabeljauw met groenten zoals spruiten, zoete aardappel en witlof samen in een ovenschaal met wat kruiden en hop de oven in!

Ingrediënten

Ingrediënten

Instructies

Bereiding

  1. Kabeljauw

    Doe de amandelschilfers samen met de olijfolie, paneermeel, knoflookpoeder en basilicum in een blender of cutter en hak fijn.

    Spoel de kabeljauw, dep droog, kruid met peper en zout en beleg met het mengsel.

    Plaats de stukken vis in het midden van een ruime ovenschaal. Gebruik indien nodig meer dan 1 ovenschaal.

  2. Groenten

    Schil de zoete aardappel, snijd in iets grotere blokjes en spoel ze.

    Doe de buitenste blaadjes van de spruitjes, spoel en halveer ze.

    Snijd het witlof in de lengte doormidden en haal de kern eruit. Snijd vervolgens in grovere stukken en spoel.

    Schik de groenten rondom de vis, besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid de groenten met de rozemarijn, thijm en peper en zout.

  3. Bakken

    Plaats in een voorverwarmde heteluchtoven van 200 graden gedurende 17 minuten en je bent al klaar!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.