Homemade pizza

Pizza, een van de zoveel Italiaanse comfort food gerechten dus dacht ik, ik maak eens een goeie homemade pizza! Uiteraard ben ik geen echte pizzaiolo (die zou mij waarschijnlijk uitlachen of al huilend wegkijken als hij mij bezig ziet maar bon) maar ik doe toch mijn best en het resultaat was lekker, belangrijk toch?

We starten met basis van bloem, water, gist, olijfolie en een snuif zout, meer gaat er niet in het deeg. De gist oplossen in het water en dat bij de bloem doen die je in een kuil op tafel gevormd hebt en zo langzaam aan mengen en kneden. Dan komt de gist tot actie en krijg je een mooie luchtige bodem, best zelfs dat je dat de dag van tevoren al doet voor het beste resultaat en in de koelkast bewaren.

Geen lekkere homemade pizza zonder een goede tomatensaus basis, verder kies je wat je wenst. In deze versie ga ik voor ham, gehakt, paprika, maïs en uiteraard veel kaas. De topping bepaalt natuurlijk wel de bierkeuze maar heb je een algeheel hartig en vettig beleg gekozen, kies dan maar voor een frisse lichte ipa zoals een session ipa of NEIPA.

Er zijn niet echt regels, al zal een echte Italiaan nooit fruit zoals ananas gaan gebruiken maar ik laat gewoon de keuze aan jullie! Belangrijkste punt is… jij moet hem lekker vinden!

homemade pizza
BIERPAIRING : HOMEMADE PIZZA & NECK OIL (BEAVERTOWN)

Kies je voor een iets vettere en hartige topping op je homemade pizza dan kan je een bier met wat bitter gebruiken maar tegelijk ook niet te sterk gaan in alcohol. Vandaar mijn keuze voor de Neck oil van Beavertown. Kies gerust een Belgisch alternatief, ze maken ook goede Session IPA’s hier of ga voor een gewone IPA of NEIPA. Pilsbier kan ook gaan als je voor een lichte topping met niet te veel kaas gaat.

Delen op de socials!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

homemade pizza
0 Add to Favorites

Homemade pizza

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 30 mins Totale tijd 9 hrs
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Niets heerlijker dan zo een goeie stevige pizza dat rijkelijk belegd is, en dan nog eens volledig zelf gemaakt!

Ingrediënten

Ingrediënten pizzadeeg

Toppings

Ingrediënten pizzasaus

Bereidingswijze

Bereiding pizzadeeg (dag op voorhand best)

 1. Stort de bloem op tafel en maak er een kuil in (kan je doen met de bodem van een ronde kom), voeg daarbij de olijfolie, het zout en de suiker. Los de gist op in het water.

 2. Giet het gistmengsel in de kuil en begin langzaam aan te mengen en te kneden tot je een goede homogene bol met deeg hebt, dit duurt wel even.

 3. Verdeel het deeg in gelijke delen en rol elk deel tot een bol. Laat gedurende anderhalf uur rijzen op een warme plaats onder handdoek. Maak je het deeg op voorhand dan kan je het inwikkelen in plasticfolie en in de frigo leggen. Het deeg zal dan nog zo luchtig zijn!

 4. Eens het tijd is om te beleggen en bakken haal je het deeg uit de koeling (best wat op voorhand), bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg lichtjes uit. Vorm daarna de pizza verder met de buitenste zijkant van je handen van het midden uit, draai de pizza telkens een beetje want zo krijg je een vrij mooie ronde vorm. De randen gaan we proberen van niet plat te duwen maar te laten opstaan.

Bereiding pizzasaus

 1. Versnipper de ui en de teentjes look, stoof deze aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken. Voeg hierna de kruiden en tomatenblokjes toe en laat een goede 5 minuutjes doorpruttelen. Ik kies er voor om de saus daarna te pureren tot een glad geheel.

Afwerking

 1. Bak het gehakt tot het gaar is en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snij de paprika in blokjes en versnipper de ui. Laat tot slot de maïs uitlekken. Laat de oven opwarmen tot 220 graden ondertussen.

 2. Bestrijk de pizzabodems met saus, overdrijf niet maar wees zeker ook niet te gierig, anders wordt de pizza of te droog of net te nat van bodem. 

 3. Verdeel alle toppings over de pizza's en bestrooi tot slot rijkelijk met kaas. Bak gedurende 15 minuten tot de pizzas klaar zijn.
  Snijd in punten en serveer samen met het bier.

  Smakelijk! 

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.