Heek met tarwerisotto en groene asperges

Vis is gezond en daarom maak ik er ook graag veel gerechtjes mee klaar. Heek met tarwerisotto, het is eens iets anders en velen zullen het nog niet klaar gemaakt hebben, maar met dit receptje hoop ik daar verandering in brengen. De heek is een minder gekende vis bij velen, nochtans heeft hij (enfin, zij) een leuke bijnaam, nl. mooie meid.
Die naam zal vermoedelijk heel sarcastisch gekozen zijn want de mooiste is het niet.

Maar lekker is deze vis des te meer! In dit recept wordt de vis gewoonweg met wat olie en kruiden in de oven geschoven, zo behoud je de smaak het beste en blijft hij mals. Daarbij ben ik gegaan voor een lekkere tarwerisotto, eens iets anders de klassieke risotto met rijst. Trouwens nog gemakkelijker om klaar te maken en met knapperige groene asperges erbij wordt het helemaal smullen.

Bij heek met tarwerisotto hoeft zeker geen te zwaar bier, ga voor een zacht blond abdijbier zoals de Guldenberg van brouwerij de Ranke of een ander licht en fris blond bier.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier al onze andere recepten.

heek met tarwerisotto
0 Add to Favorites

Heek met tarwerisotto en groene asperges

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 min Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een minder gekende maar lekkere vissoort deze heek of mooie meid. Samen met een leuk alternatief voor de klassieke rijstrissotto, eenvoudig om te maken en extra smakelijk met knapperige groene asperges.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden.

    Leg de heekfilets in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Indien het lange filets zijn kan u ze halveren.

  2. Versnipper de sjalot en stoof ze lichtjes in een ruime pot met wat olie.

    Voeg de tarwekorrels toe en roer goed om tot de korrels licht bedekt zijn, indien nodig kan je een klein beetje extra olie toevoegen.

    Voeg de bouillon toe, roer om en laat op een zacht vuur de tarwekorrels garen.

  3. In tussentijd snijd je het houterige deel van de groene asperges (een 3-tal cm ongeveer).

    Snijd de toppen eraf en best ver genoeg, ongeveer een 5 cm. De rest kan in kleine stukjes snijden.

    Breng de asperges kort aan de kook in koud gezouten water, giet af en koel onder koud stromend water.

  4. Plaas de schaal met de vis gedurende een 15 minuten ein de oven en kijk tijdig als hij gaar is door er in te prikken.

    Kijk ondertussen als de tarwe de bouillon al goed heeft opgenomen, dan zou hij zeker beetgaar moeten zijn, neem van het vuur en giet eventueel resterend vocht af door een vergiet.

  5. Voeg de boter en geraspte parmezaanse kaas toe aan de tarwe en roer goed door, kruid met peper en zout.

    Doe de stukjes asperge bij de risotto maar houd de topjes apart.

    Schep de risotto in een dieper bord, leg de vis er bij en werk af met de topjes.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.