Groentestoofpot met kikkererwten

Niet alle recepten op de blog zijn even gezond maar de heerlijkste dingen zijn dan ook vaak iets calorierijker. Dus met deze groentestoofpot met kikkererwten wil ik wel eens de gezondere toer op gaan. Boordevol vitamines en eiwitten en echt heerlijk zomers.

Deze is echt eenvoudig om klaar maken wat ook nog eens een voordeel is. De eiwitten komen van de kikkererwten, de peulvrucht bij uitstek om voor de nodige dosis proteïnes te zorgen die we allemaal nodig hebben. Er gaan ook wel kippenblokjes in maar hou je van veggie dan kan je ze er gewoon uitlaten.

Qua groenten gaan we voor wortel, selder, paprika, ajuin en tomaat naast de kikkererwten. Allemaal in stukjes of schijfjes snijden, stoven en dan met de tomaten uit blik en vele kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn en garam masala, goed laten doorpruttelen tot gaar en je bent er al. De liefhebbers kunnen het gerecht serveren met geroosterd bruin brood voor wat crunch en er zelfs pijnboompitjes in verwerken.

groentestoofpot met kikkererwten
BIERPAIRING : GROENTESTOOFPOT MET KIKKERERWTEN & UILTJE WIT (UILTJE BREWING COMPANY)

Deze groentestoofpot met kikkererwten zit boordevol frisse umamismaken met een klein beetje zuur ook van de tomaten dus je kan al raden dat we niet voor een bitter, zoet of zwaar bier zullen gaan. We gaan voor een smaakvol en zeker geen flauw witbier. Heel sappig en fris met voornamelijk mout en fruitigheid en uiteraard wat kruidigheid. Ideaal om elkaar te ondersteunen veel smaken te creëren en te ondersteunen. Mijn keuze ging naar het Uiltje wit. Andere suggesties zijn pilsbier of een lichte saison.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

groentestoofpot met kikkererwten
0 Add to Favorites

Groentestoofpot met kikkererwten

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 mins Totale tijd 1 hr
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijke en eenvoudige stoofschotel boordevol groenten en kip.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Kuis de selder, spoel en snijd in fijne stukjes, schil de wortelen en snijd deze in dunnere schijfjes, pel en versnipper de ui alsook de look. Als laatste doe je de paprika in kleine blokjes, wie wenst kan die eerst schillen.

  2. Kook de kipfiletblokjes kort in de groentebouillon en houd beide achteraf aan de kant.

  3. Stoof de ui licht glazig in een ruime kookpot in een flinke geut olijfolie samen met de look. Voeg daarna de andere groenten toe (kikkererwten en tomaat nog niet)  en laat meestoven. Voeg dan de erwten toe, roer even om en doe er dan de tomatenpuree bij. Laat even stoven zodat de puree kan uitdrogen.

  4. Kruid met oregano en de garam masala, voeg de tomatenstukjes toe en de warme bouillon. Voeg de andere kruiden toe en laat goed pruttelen gedurende een 40-tal minuten. 

  5. Ondertussen kan je het brood roosteren. Naar het einde toe voeg je de kip toe en warm nog even door tot alles goed warm is. Proef en kruid eventueel bij. Verdeel de stoofschotel over de borden. Open en serveer het bier er bij.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.