Ook aan de vegetariërs wordt er gedacht, want nu en dan eens een dagje vlees skippen kan zeker geen kwaad. En het kan zelfs nog heel lekker zijn!
Groenteballetjes kan je overal kopen in de winkel maar de ene zijn al ‘gezonder’ dan de andere, want niet alle vegetarische producten zijn gezonder dan vleesvarianten. In dit recept toon ik hoe je zelf groenteballetjes kan maken zonder problemen.
Je kan deze groenteballetjes gaan serveren als hapje met een dip, of met rijst, couscous, … als hoofdgerecht.
Zelfs bij een vegetarisch gerecht kan zeker een bier passen! Ga voor een licht en fris bier zoals een witbier. Denk hierbij aan een Sint-Bernardus Wit of de Lupulus Blanche.
Ontdek alle andere recepten hier.
Recept delen op facebook!

Groenteballetjes
Omschrijving
Een heerlijk en gezond vegetarisch recept dat je zeker ook eens moet proberen. Boordevol eiwitten en vezels om gevuld doorheen de rest van de dag te komen of om je gasten een gezond hapje voor te schotelen
Maak gerust de balletjes zelf, want niet alle balletjes die in de winkel te verkrijgen zijn even gezond en bevatten vaak nog heel veel vet.
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Voorbereiding
-
Pel en versnipper de ui en knoflook. Kuis en spoel de jonge spinazieblaadjes indien nodig.
Schil de wortelen en snijd in heel fijne brunoise (kan je ook zo kopen maar wat je zelf doet doe je meestal beter!)
Snijd de parika in fijne reepjes en vervolgends in blokjes.
Laat de kikererwten goed uitlekken.
Bereiding
-
Stoof de ui en knoflook lichtjes in een kleine hoeveelheid boter en voeg de spinazie toe. Laat slinken en vervolgens uitlekken.
Het beste duw je de spinazie nog eens goed uit op een handdoek op het einde zodat het vocht er bijna allemaal uit is.
Stoof de wortelblokjes tot ze beetgaar zijn samen met de paprika.
Laat de groenten afkoelen en warm ondertusen de oven voor op 200 graden.
-
Doe alle groenten, erwten en kruiden in de keukenrobot en maal tot alles goed gemengd is.
Voeg het meel toe en meng tot je een stevigere bal verkrijgt.
Draai vervolgens kleinere balletjes er van.
-
Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel licht met olie.
Bak ze gedurende 12 minuten in de oven.
Serveer met een dip zoals kruidenyoghurt, guacamole of een andere saus naar wens. Zelf eet ik ze graag met parelcouscous dus vergeet die ook niet te bereiden.