Gnocchi alla Italiana

Het bijna perfecte Italiaanse vegetarische voorgerecht, zo zou ik mijn Gnocchi alla Italiana wel omschrijven. Niet dat ik mezelf nu wil gaan bestoefen maar sorry, het smaakte zo heerlijk! Gnocchi wordt onder de pasta gerekend terwijl het eigenlijk van aardappel gemaakt is, maar daarom smaken ze wel even heerlijk als pasta.

Het tricky gedeelte bij het zelf maken van gnocchi is dat je deeg droog genoeg moet zijn, dus dat de aardappelen niet te veel water mogen bevatten na het koken, niet altijd evident. Het is een kwestie van de juiste vaste aardappel te vinden en niet te ver te laten garen. Om ze dan nog eens in de perfecte vorm te krijgen heb je een beetje handigheid en de juiste techniek nodig, die toon ik later wel eens als ik de tijd vindt om er zelf vers te maken.

Je kan voor de gnocchi alla italiana de gnocchi dus ook gewoon gaan kopen in de winkel, wat ik zelf eigenlijk vaak doe. Maar dan kies ik wel de duurdere en betere omdat ik vind dat die net iets meer smaak hebben.

In dit recept worden de gnocchi gebakken, iets wat ik eigenlijk zelf ook nog nooit had gedaan maar eigenlijk is dat zo lekker. Ze krijgen dan een knapperig korstje en ze zijn zacht en smeuïg vanbinnen. Als je eens gnocchi kookt voor een ander recept mag je ze echt niet langer dan 2 minuten onderdompelen want anders krijg je pap en dat is zonde.
Om het kind een naam te geven heb ik dit recept ‘gnocchi alla Italiana’ gedoopt, het is dus geen officiële bereiding voor mocht je het denken.

Er gaat verse babyspinazie in, een klein beetje room, pijnboompitten, pesto en gepofte kerstomaten. Best eenvoudig dus maar de beste dingen zijn vaak niet de moeilijkste. Wil je dit enkel als vegetarisch hoofdgerecht serveren, dat kan uiteraard ook, doe dan gewoon de porties ruimer.

Bierpairing Gnocchi alla Italiana & Hobos blond

Bij mijn gnocchi alla italiana hoef je geen extreme bieren te gaan serveren. Dit hartige voorgerecht bestaat voornamelijk uit zachte, zoetere en kruidige smaken, waardoor een zacht kruidig en frisfruitig bier ideaal is.

Ditmaal ben ik gegaan voor de hobos blond van de nieuwe microbrouwerij Molder & Coop, gelegen in Pelt, hartje Bosland. Een bier dat perfect aan mijn beschrijving hierboven voldoet. Een lager kan ook perfect passen, maar neem eentje met wel wat karakter in.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten en bierpairings.

gnocchi alla italiana
0 Add to Favorites

Gnocchi alla Italiana

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 5 min Totale tijd 25 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een overheerlijk vegetarisch voorgerecht, zoals de naam het zegt, op z'n Italiaans! Een die je perfect van het voorjaar tot het najaar kan klaarmaken. Eenvoudig en smaakvol!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Zet een grote wokpan op het vuur met een scheutje olijfolie en laat warm worden. Bak hierin de gnocchi tot ze een lichtbruin korstje krijgen. Schud wel de pan regelmatig op en voeg indien nodig nog wat extra olie toe want de gnocchi durven al wat olie opnemen.

    Terwijl de gnocchi aan het bakken zijn kan je de knoflook en ui pellen en fijn versnipperen.

    Haal de gnocchi uit de pan als ze gebakken zijn, doe nog een beetje olijfolie er in en stoof de ui en look kort aan.

  2. Spoel de spinazie en voeg ze toe aan de pan en laat inslinken. Als de spinazie bijna geslonken is voeg je de room, pesto en tomaatjes toe. Roer om en laat het geheel nog verder garen. Kruid met peper en zout.

    Voeg de gnocchi toe, roer om en serveer in diepe bordjes, overstrooi met de geroosterde pijnboompitten (kan je zelf roosteren, 12-15 minuten op 200 graden in de oven)

    Rasp er de parmezaanse kaas over en dien op.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.