Gevulde aardappel met garnalen

Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te maken. Dat bewijs ik jullie met deze gevulde aardappel met garnalen en zure room. Een heerlijk goed vullend voorgerecht voor op uw feesttafel, om uw partner eens mee te verrassen óf simpelweg als je gasten hebt.

Dit voorgerecht is gemakkelijk grotendeels op voorhand klaar te zetten zodat je hem maar enkel niet meer in de oven te zetten hebt op het moment zelf, geef toe, handig toch?! Het moeilijkste aan heel het gerecht is de aardappel niet overgaar te laten koken en hem niet kapot te maken bij het uithollen.

Uiteraard gaan we voor deze gevulde aardappel met garnalen niet enkel puur de aardappel terug in de aardappel doen. We geven er een frisse toets aan door de aardappel te prakken met karnemelk, een beetje boter, peper en zout, nootmuskaat en bieslook. Zo krijgen we een frisse lichtzurige smaak en om het af te maken een toef zure room er bij. Uiteraard mag ook de ‘vis van het jaar’, de garnaal, niet ontbreken. Vers en handgepeld of bij gebrek aan tijd reeds gepelde garnalen. Al is dat laatste met de huidige prijs misschien nog iets duurder.

Wie er nog iets extra groen aan wil toevoegen kan altijd een bedje van sla onder de gevulde aardappel met garnaal leggen.

gevulde aardappel met garnalen
BIERPAIRING : GEVULDE AARDAPPEL MET GARNALEN & CRISTAL XTRA

Aardappelen en garnalen zijn producten met een zachte en fijne, delicate smaak en in dit geval niet gebakken of geroosterd dus ga voor een niet uitbundig type bier.. pils! Moutig en verfrissend door de hopbitter, meer moet en mag het niet zijn. Ook een witbier kan prima dienst doen maar dan geen flauw of zoet bier maar eentje met nog wat karakter. Mijn suggestie voor bij deze gevulde aardappel met garnalen is de Cristal Xtra van Alken-Maes maar estaminet of Bockor kan even goed.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

gevulde aardappel met garnalen
0 Add to Favorites

Gevulde aardappel met garnalen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 mins Totale tijd 50 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Eenvoudig maar overheerlijk, in deze versie met garnalen maar je kan er oneindig mee variëren.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Spoel de aardappelen grondig en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Laat vervolgens even afkoelen.

  2. Snij de hoed van de aardappel en lepel de vulling er uit, prak dit samen met de karnemelk en enkele klontjes boter. Kruid met peper en zout. Versnipper de bieslookstengels en roer 3/4e ervan onder de aardappelmengeling net als 3/4e van de garnalen (de rest is als garnituur)

  3. Warm de oven voor op 180 graden.

  4. Vul de aardappelen terug op en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.

    Plaats in de oven gedurende een 15-tal minuten.

  5. Serveer de aardappelen op een bord, bestrooi met de rest van de garnalen en bieslook. Leg daarnaast een lepeltje zure room en dien op samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.