Gerookte forel met rode biet

Gerookte forel met rode biet, er zullen misschien mensen zijn die direct hun neus gaan optrekken als ze het nog maar lezen maar het is echt wel lekker! Veel mensen lusten geen rode biet omwille van de aardse smaak maar die domineert zeker niet in het gerecht.

In de herfst en eigenlijk al zeker naar het eind van het jaar durf ik dit gerechtje wel al eens meer klaar te maken voor als het wat feestelijker mag zijn. Je kan deze forel met rode biet zelfs in mini versie maken als hapje als je het wel lust maar niet in grotere mate.

Om wat bite en extra smaak in het gerecht te steken komt er Fries roggebrood bij, je vindt dat niet overal maar als top kan ik al meegeven dat ze het zeker in de Albert Heijn verkopen. Het geeft een zoet en tegelijk lichtzurige smaak aan het geheel. De mierikswortelroom zorgt dan weer voor wat pit en de appel voor een crispy bite.

BIERPAIRING : gerookte forel met rode biet & Saison Lauwendries van Hof ten Dormaal

Bij de gerookte forel met rode biet zijn er wel een paar combinaties mogelijk qua bierpairing. Klassiek gezien kan een goede saison passen en dat is ook wat we hier gaan doen. Als bier bij deze gerookte forel met rode biet stel ik de Saison Lauwendries voor van Hof ten Dormaal uit Tildonk. Een typische saison met een flinke portie mouten en een lichtkruidige toets dat friszurig overkomt.

Je kan ook extremer gaan en gaan voor een aparte bierstijl genaamd ‘rookbier’. Nee het bier wordt niet gerookt maar de mouten om het bier te maken wel. Heel vroeger was dit een heel voorkomende bierstijl omdat de mouten geëest of gedroogd werden boven een open houtvuur en dat zorgde voor een gerookte toets. Als je voor een rookbier gaat zorg juist wel dat het een niet overdreven rooktoets heeft.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten!

forel met rode biet
0 Add to Favorites

Gerookte forel met rode biet

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 25 mins Totale tijd 35 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Herfst

Omschrijving

Een heerlijk en eerder feestelijk voorgerecht dat je ook als hapje kan serveren. Heb geen schrik voor de rode biet, de smaak is heel mooi getemperd in de mousse.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Snijd de rode biet in fijne plakjes.

    Neem een ronde steekvorm die net past binnen het roggebrood en steek een cirkel er uit. Besmeer met de gezouten boter.

    Beleg de toast met de fijne plakjes rode biet.

  2. Spoel de appel, snijd er fijne plakjes van en leg een plakje op de rode biet. Snijd vervolgens de gerookte forel in stukken van een 6-tal centimeter en leg deze op de appel. Klop de room op met de mierikswortelpasta en peper tot een stevige dikte. Draai een quenelle met 2 lepeltjes en leg ze bovenop de forel. Als laatste kan je het geheel een draai geven van de pepermolen en eventueel een takje groen erop leggen als afwerking.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.