Gegrilde perziken met lavendelhoning

Belgen zijn echte barbecuefanaten, dat is geweten. Bij de eerste zon ontsteken we graag onze barbecue voor een goed stukje vlees maar deze gegrilde perziken is een ideaal nagerecht voor jullie om klaar te maken op diezelfde barbecue.. verrassend en overheerlijk! Want geef toe, weinig mensen zullen al perziken gegeten van op de grill en al zeker niet met lavendelhoning en griekse yoghurt met vanille er bij.

Heb je nu een gasbarbecue of doe je het traditioneel op de kolen, dat maakt niet uit. Het enige wat nodig kan zijn is om de rooster iets hoger te leggen bij een kolenbarbecue. Zeker als de kolen nog goed aan het branden zijn want aangebrande perziken? Dat wil niemand.

Deze gegrilde perziken maak je trouwens in een handomdraai klaar, enkel de lavendelhoning maak je best enkele uren of zelfs liefst een dag op voorhand klaar om zo zeker te zijn dat de lavendelsmaak er goed in zit want dit kan je in de winkel niet kopen. Voor de rest dien je de perziken enkel te halveren en ontpitten, instrijken met boter en suiker en ze zijn al klaar om te grillen. De Griekse yoghurt is om à la minute te mengen met vanillezaadjes en poedersuiker dus daar moet je al niets aan voorbereiden.

Welke perziken kan je gebruiken voor gegrilde perziken te maken? Eigenlijk alle soorten maar ik raad de witte of gele perziken het meest aan. De platte wijnperziken zijn niet handig om te halveren en dan nog eens te grillen. Zorg er juist voor dat ze rijp en zoet genoeg zijn maar ook nog geen moes want anders kan je problemen krijgen op de grill en niemand staat graag te knoeien.

BIERPAIRING : GEGRILDE PERZIKEN & BELLE-VUE GUEUZE

Ik ben zeker niet de eerste om bieren van AB Inbev te gaan promoten, hoewel ze uiteraard ook enkele goede bieren maken maar deze Belle-Vue Gueuze is courant te verkrijgen en smaakt bovendien heerlijk bij deze gegrilde perziken. Zoals vele bieren van hen is deze ook net iets zoeter, net als het nagerecht zelf maar hij bevat ook een frisse zuurheid en is voor de niet-geuzedrinker niet té zuur. Het bier laat de smaak en fruitigheid mooi doorschijnen, zorgt voor een frisser mondgevoel en het moutige karakter dat nog in het bier zit blijft mooi behouden.

Er bestaan ook geuzes met perziken of andere fruitbieren maar dat vormt zodanig veel eenheid dat het saai of overheersend zou worden. Kies daarom een gewone iets zoetere of fijne geuze of zelfs een voldoende stevig tarwebier/witbier komt ook hier goed tot zijn recht.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

gegrilde perziken
0 Add to Favorites

Gegrilde perziken met lavendelhoning

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 30 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Summer

Omschrijving

Een heerlijk en verrassend eenvoudig nagerecht om klaar te maken op de barbecue of grill. Zoet maar fris en echt smaakvol.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

 1. Warm de honing in een bain-marie op samen met de lavendelbloemen. Laat een half uur goed warmen. Spatel al de honing over in een bokaal en laat deze enkele uren tot een dag staan om goed smaak op te nemen.

  Zeef nadien de lavendelbloemen uit de honing. Het kan handig zijn om de honing terug te verwarmen zodat deze vloeibaarder is, zo zeeft ze gemakkelijker.

Bereiding

 1. Warm de barbecue goed op als dat nog niet gebeurd is. 

  Smelt in een steelpannetje een grote klont boter, voeg daar een paar lepels kristalsuiker aan toe en roer tot alles goed versmolten is.

 2. Spoel de perziken, halveer ze en haal de pit er voorzichtig uit. Strijk de perziken aan beide zijden in met het botermengsel.

  Snijd de vanillestok doormidden en schraap het merg er uit. Meng dit merg met de griekse yoghurt, het poedersuiker en een scheutje citroensap en roer goed om.

 3. Je moet de perziken aan beide zijden. Geef bij beide zijden na 2-3 minuten er een kwart draai aan zodat je er en mooie ruitvorm in krijgt.

  Draai om en grill aan de andere kant ook. Eens ze gaar zijn haal je ze met een tang de perziken af maar knijp ze niet tot moes.

 4. Leg de perziken op bordjes, leg een flinke eetlepel griekse yoghurt op elke perzik, doe de lavendelhoning er overheen en afwerken kan je met wat lavendelbloemetjes die je eventueel over hebt of wat munt.

  Open en serveer het bier er bij. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.