Gegrilde coquilles met witloof

Gegrilde coquilles met witloof, misschien niet de combinatie waar je zelf direct aan denkt maar geloof mij.. het smaakt heerlijk. Een citroensaus daarbij maakt het trouwens helemaal af, al zeker in combinatie met het frisse zure bier dat er bij komt. Een voorgerecht dat perfect op jouw feesttafel past.

De coquilles zijn op moment van schrijven misschien net niet meer in seizoen maar beschouw het als een ideale tips voor later op het jaar, wanneer de feestdis terug gedekt mag worden. Witloof, dat kan je het hele jaar door krijgen al smaakt het vollegrond witloof toch wel niet iets beter, tussen oktober en april verkrijgbaar.

Het recept zelf vraagt niet zo heel veel werk en grillen gaat ook snel. Maar heb je geen grillpan, geen paniek, gebakken coquilles zijn ook heerlijk en de citroensaus is klaar in een wip en kan nauwelijks mislukken.

BIERPAIRING : GEGRILDE COQUILLES MET WITLOOF & ALVINNE ‘WILD WEST SAUTERNES’

Deze gegrilde coquilles met witloof zitten vol met verschillende smaken.. het vettige maar ook zurige en zalvende van de citroensaus, het licht gebrande en zilte van de gegrilde coquilles en dan nog het bittere maar ook zoetzure van het witloof. Deze weelde aan smaak combineren we met het rijke van de Wild West Sauternes van brouwerij Alvinne uit Moen.

Het bier heeft een uitgesproken zure smaak maar wel sappig zuur en goed afgerond. De rijping op houten vaten matched perfect met het gegrilde van de coquilles. Maar hou je niet van echt zure smaken kies dan voor een ietsje meer zurige saison of een fris en kruidiger blond bier.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

gegrilde coquilles met witloof
0 Add to Favorites

Gegrilde coquilles met witloof

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Aantal personen: 4
Seizoen: Fall

Omschrijving

coquilles op een manier die je nog niet zal gegeten hebben!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Halveer de stronken witloof in de lengte, haal de harten er uit en halveer ze nog eens en vervolgens snijd je ze in stukjes.

    Stoof het witloof in een pannetje met wat boter, suiker en het sap van een halve citroen, kruid met peper en zout en houd warm.

  2. Breng het water aan de kook met het bouillonblokje en de room, pers het sap van 1 citroen er in uit.

    Haal van het vuur en klop er de eidooiers doorheen tot het begint te binden en kruid met peper, zout en noomuskaat.

  3. Verwijder de sluitspiertjes van de coquilles. Verhit de grillpan of als je dat niet hebt smelt dan wat boter.

    Doe wat olie op een bord of in een kommetje en haal de coquilles er door heen. Bak of grill deze aan beide kanten, ze hoeven zeker niet door en door gaar te zijn.

    Kruid achteraf met peper en zout (niet voor het grillen want dan verbrand de peper!)

  4. Schik het witloof onderaan, leg de coquilles er op en serveer de saus er omheen.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.