Gebakken zalm met witlofsalade

Gebakken zalm met een witlofsalade, overheerlijk en passend in elk seizoen.

Natuurlijk is witlof uit de volle grond in het na- en voorjaar het beste. Maar in de zomer minstens even verfrissend, ook al is het dan op water gekweekt.

Gebakken zalm zit boordevol gezonde vetten en de salade erbij met witlof, krieltjes, rucola en appel is dat evenzeer, met een dressing op basis van magere yoghurt, notenolie en mosterd.

Bij een gerecht met veel bittere, maar ook vettige en zure toetsen past een bier als hommelbier van brouwerij Leroy als gegoten. Een extra gehopt bier, rijk maar zacht van smaak met bittere en zoete toetsen.

Hommelbier is quasi overal in de winkelrekken te vinden dus probeer en je zal me geen ongelijk geven dat het hemels goed past.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Gebakken zalm met witlofsalade

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 30 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijk herfstig gerecht dat je eigenlijk perfect elk seizoen kan klaar maken. Gebakken zalm met witlofsalade. Eventueel een frissere dressing erbij en het is zo aangepast.

Boordevol onverzadigde vetten, vezels en vitaminen, meer moet je niet hebben. Het is dan nog eens klaar in een handomdraai ook.

Ingredients

Ingrediënten

Ingrediënten dressing

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Aardappelen

    Borstel en spoel de krielaardappelen proper en breng aan de kook in gezouten water.

    Laat koken tot ze beetgaar zijn (d.w.z. je kan er in prikken maar ze zijn nog stevig)

    Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn.

    Daarna halveer je ze of snijd je ze in kwartjes (afhankelijk van de grootte)

Bereiding

  1. Salade

    Doe de buitenste bladeren van het witlof, snijd in de lengte doormidden en snijd de kern er uit. Snijd in de breedte doormidden en vervolgens in reepjes.

    Spoel de appel en snijd dunne plakjes ervan (kan eventueel met een mandoline maar even goed met een scherp mesje).

    Spoel de rucola samen met het witlof.

    Meng alles (witlof, aardappelen, appelen rucola) samen met de rozijnen, olijfolie en peper en zout in een kom.

  2. Zalm

    Spoel de stukken zalmfilet en dep droog, kruid aan beide kanten met peper en zout.

    Verhit wat boter met olijfolie in een pan, als deze goed warm is leg je de stukken zalm op de velkant in de pan en laat goed bakken tot het vel krokant is.

    Draai de filets dan kort even om om de bovenkant ook te laten garen maar niet té lang zodat hij zeker niet uitdroogt.

    Zalm smaakt op zijn best als hij nog oranje-roze is vanbinnen.

  3. Dressing

    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed los met een klopper tot alles vermengd is.

    Je kan gerust met de hoeveelheden spelen als het te weinig is voor u of als je ze graag scherper hebt van smaak.

  4. Dresseren

    Doe de salade op een torentje of in een diep bord, leg de zalm ertegen en naar wens kan je de dressing over de salade al doen of zoals ik liever heb, ze er rond lepelen.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.