Gazpacho met garnalen en mozzarella

Gazpacho is echt een van de lekkerste dingen als het heet is buiten, goed ijskoud serveren en bij de eerste hap voel je direct al die verfrissing. Natuurlijk is gazpacho puur wel een beetje eentonig, daarom dat we in dit snelle en eenvoudige recept er wat garnaaltjes bij doen, tomaatjes en mozzarella. Er komt dus vrij weinig koken aan te pas maar hé, het moet niet allemaal ingewikkeld zijn.

Gazpacho kan je natuurlijk in brickpakken of flessen kopen in de winkel, dan ben je er al helemaal snel vanaf. Probeer hem toch maar eens zelf te maken, het is niet moeilijk en je zal er nog meer voldoening van krijgen. Je zal er uiteraard wel veel meer halen uit dit recept dan je nodig hebt voor het gerecht maar de rest bewaar je dan gewoon in de frigo om later op te drinken. De garnaaltjes kan je als je wil ongepeld kopen, ik vind het een leuk werkje om ze te pellen en ze hebben vind ik net iets meer smaak dan die gepelde uit de winkelrekken.

Mozzarella kan je zelf ook thuis maken maar daar gaan we niet aan beginnen want je geraakt niet zomaar aan de nodige ingrediënten. Koop dus gewoon maar de kleine balletjes in een verpakking ofwel een grote die je dan versnijd. Wat de tomaatjes bertreft koop je gewoon een heerlijke snoeptomatenmengeling, dan heb je direct kleur in je bord.

Het leuke aan deze gazpacho is trouwens dat je het ook in mini versie kan maken als verfrissend hapje.

Gazpacho is natuurlijk al eten en drinken tegelijk maar omdat het niet de bedoeling is om de garnituur te laten zwemmen in een groot bord soep past hier zeker nog wel een bier bij. Houdt het net zoals het gerecht eerder licht en fris, maar misschien niet té zuur want de gazpacho op zich is al vrij zuur met een licht bittertje.

Daarom kies is als suggestie voor de Cuvée des Trolls van Brasserie Dubuisson, een zacht en fris, moutig bier met een lichte hopbitter dat vlot drinkt. Voor de liefhebbers van witbier, die kunnen er hier gerust ook een bij drinken maar neem dan wel een goede, want vaak zijn sommige witbieren nogal flets en ze zouden dan zomaar verdwijnen, wat jammer is.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere heerlijke recepten met bierpairing.

gazpacho
0 Add to Favorites

Gazpacho met garnalen en mozzarella

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 min Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Zomer

Omschrijving

Wanneer het bloedheet is, is gazpacho toch een van de meest lekkere en welgekomen soepen. Met garnaaltjes, tomaten en mozzarella erbij maar je er tevens een echt eenvoudig maar goed voorgerecht van. In kleine mate kan je het zelfs als een hapje serveren.

Ingrediënten

Ingrediënten gazpacho

Garnituren

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Spoel de tomaten, snijd het groen eruit en breng een kleine kruislings insnijding aan in de onderkant. Breng een ruime pot met water aan de kook, dompel de tomaten gedurende 10 tellen onder en spoel ze direct onder koud water. Pel dan de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes.

  Spoel en ontpit de paprika en ontpit hem grondig, snijd hem vervolgens in blokjes. Pel daarna de ui en versnipper deze (dat mag vrij grof zijn).

  Spoel en schil de komkommer en snijd hem in blokjes, als laatste kuis en versnipper je de teentjes knoflook.

 2. Doe alle ingrediënten in een blender of mixerkom en mix tot een gladde puree, voeg beetje bij beetje water toe tot de gewenste dikte (niet te dun maar ook niet te dik).

  Roer er de olijfolie doorheen alsook de azijn en kruid met peper en zout.

  Zet hem vervolgens een paar uur in de koeling of koel hem sneller af in de vriezer of met ijsblokken. Juist opletten dat je geen granité krijgt uiteraard.

 3. Spoel de snoeptomaatjes, pel indien het geval de garnalen, spoel de bieslook en versnipper deze en giet de mozzarellaballetjes af van het sap.

  Schik de tomaatjes en mozzarella mooi in een diep bord en bestrooi met de garnalen en bieslook, geef er een draai van de pepermolen over en een beetje zout.

  De gazpacho serveer je in een kannetje apart. 

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.