Forel uit de oven met spinazie

Saison In de naam van de Vader

Lekker, gezond en heel snel klaar met nog eens niet veel werk.

Een forel uit de oven perfect klaar maken is gewoon kwestie van goed kruiden en de juiste gaartijd in de oven.

Natuur smaakt een vis nog altijd het beste dus de forel niet overkruiden is de boodschap.

Een forel uit de oven is ietsje vetter dan pakweg een een tong of koolvis maar frisser dan zalm of makreel. Qua passend bier hangt de keuze ook af van de garnituur die bij de forel uit de oven komt.

In dit recept iets klassieker geserveerd met spinazie en aardappelpuree. Meer hoeft dat niet te zijn om de vis tot zijn recht te laten komen!

Een te stevig bier is hier dus niet aan de orde, maar eerder een lichtkruidig blond bier met een frisse bitter.

Dan komen we automatisch bij een saison uit. Probeer net als ik de Saison In de naam van de Vader van de Heilig Hart Brouwerij uit Kwatrecht bij Wetteren. Een kleinschalige brouwerij gevestigd in, jawel, een kerk!

Een fris, lichtkruidig bier met iets zurig in de smaak en een lichte bitterheid om de vettigheid van de vis af te breken. Andere saisons zoals de saison de Dottignies van de Ranke, of Saison Dupont kunnen ook perfect passen.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Forel uit de oven met spinazie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 40 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Eenvoudig, gezond, lekker en snel klaar. Forel in de oven op zijn geheel klaargemaakt is het beste wat er is, zo krijg je de pure smaken van de vis. Eenvoudig gebracht met spinazie en puree van aardappelen.

Ingrediënten

Ingrediënten

Instructions

Bereiding

  1. Forel

    Warm de oven voor op 180 graden.

    Spoel de forel goed aan binnen- en buitenkant, dep droog en leg in een ruime ovenschaal.

    Kruid vanbinnen en vanbuiten met peper en zout, besprenkel met olijfolie.

    Snijd de citroen in halve schijfjes en steek er een paar in de vis en leg er een paar bovenop de vis.

    Leg de korte takjes rozemarijn tussen de filets.

    Plaats de vissen gedurende 20 minuten in de oven. Afhankelijk van de grootte kan het zijn dat ze iets korter of langer in de oven moeten.

  2. Aardappelpuree

    Schil de aardappelen, snijd in stukken en spoel ze. 

    Breng aan de kook in lichtgezouten water en kook tot ze gaar zijn.

    Stamp de aardappelen tot puree, voeg het gehele ei, de melk en boter toe.

    Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen wens.

  3. Spinazie

    Versnipper de sjalot.

    Kuis en spoel de spinazie.

    Stoof de sjalot aan in een beetje boter in een ruime pot. 

    Voeg de spinazie toe en laat slinken maar roer tijdig eens om. Kruis naar wens met peper en zout.

    Bij jonge spinazie kunnen de kleine steeltjes er gerust aan blijven. De echt dikke kunnen taai zijn na het bereiden dus die haal je er best wel uit.
  4. Dresseren

    Leg de vis in het midden, haal de takjes van rozemarijn er juist wel uit dat niemand takjes of naalden te eten krijgt.

    Laat de spinazie uitlekken en leg op een torentje naast de vis.

    Met 2 lepels draai je quenelles van de puree en leg ze naar wens op het bord en klaar!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.