Fish pie

Een lekkere fish pie, bij ons eigenlijk niet zo gekend maar in Groot-Brittanië en Ierland is het een klassieker. Eens je het gegeten hebt zal je direct wel begrijpen waarom! Ik ben er verzot op.

Je gebruikt gelijk welke vis, kabeljauw, zalm, zeewolf, pladijs, schelvis, noem maar op! Je kan er ook zeevruchten of garnalen in doen. In dit recept houd ik het iets klassieker en ga ik voor kabeljauw maar wil je een meer uitgesproken smaak kan je voor gerookte vis gaan of een combinatie.

Er is een beetje werk aan een lekkere fish pie maar moeilijk is het zeker niet. Bij mij was het van de eerste keer gelukt. Je zou denken dat de pie veel te groot is maar de smaak is zo lekker dat hij zeker opgesmuld zal geraken.

Ik heb de pie gemaakt in een grote ronde quichevorm maar je kan ze even goed maken in kleinere schaaltjes en ze zelfs invriezen! Wanneer je niet veel tijd hebt om te koken kan je ze dan gewoon uithalen en in de oven opwarmen, heel gemakkelijk.

Bij een iets stevigere fish pie hoort een bier dat fris smaakt en het vet in het gerecht moeiteloos afbreekt en het gerecht nog smeuïger maakt. Daarbij dank ik aan een goede oude geuze zoals de Bret-Elle van de Lambiekfabriek, een iets malsere geuze met een fruitige afdronk.

Ben je niet zo gek van geuze kan je als alterntief voor een niet te zware tripel gaan ofwel steviger blond bier.

Ontdek hier alle andere recepten.

Recept delen op facebook!

fish pie
0 Add to Favorites

Fish pie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 30 mins Totale tijd 1 uur
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Het moeten niet allemaal vlaamse klassiekers zijn om lekker te smaken. In de Britse keuken kennen ze ook heerlijke gerechten, zoals deze fish pie. Echt heerlijk, hier blijft er nooit een kruimel van over.

Ingrediënten

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Zet de melk op in een kookpot op een zacht vuur met de laurierblaadjes.

    Snijd de vis in kleinere stukken en voeg ze toe aan de melk. Laat de vis op een zacht vuur verder garen.

  2. Schil en spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze vervolgens zacht in gezouten water.

    Spoel de prei en snijd in ringetjes. Schil de peterseliewortel en snijd deze in kleine stukken.

    Zet de pot met vis en melk van het vuur en schep de vis eruit maar houdt alles bij. 

  3. Smelt 2 lepels boter in een kookpot en stoof hierin de peterseliewortel. Voeg iets later de prei toe en laat verder stoven tot alles beetgaar is.

  4. Warm de oven voor op 180 graden.

    Voeg de bloem toe aan de groenten en roer goed om, voeg vervolgens de melk toe en laat al roerend inkoken op een zacht vuur.

    Voeg hierbij de diepgevroren erwten en vis toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Pureer de aardappelen en doe hierbij 2 eetlepels boter, de gemalen cheddar, mieriekswortelroom en karnemelk. Roer goed om tot alles gemengd en gesmolten is.

    Doe het vismengsel in de ronde lage ovenschaal. Doe de puree in de spuitzak.

  6. Spuit heel kleine toefjes aardappelpuree op het vismengsel tot alles bedekt is. Smelt wat boter en strijk de aardappelpuree hiermee in met een borsteltje.

    Plaats voor 30 minuten in de oven tot de puree begint te bruinen en klaar!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.