Escalope alla Milanese

Aantal personen: 4 Totale tijd: 25 mins Moeilijkheidsgraad: Beginner

Tijd voor nog eens een klassieker uit de Italiaanse keuken met de Escalope alla Milanese en die is bij velen minder gekend is dan de lasagne, ravioli of pizza. Nochtans is het ook een eenvoudige klassieker en eigenlijk heel veel gelijkenis heeft met een goede schnitzel. Alleen gaan we hier niet voor varkensvlees.

We gaan voor fijn en delicaat kalfsvlees. Kalfslapjes die we gaan paneren met panko, parmezaanse kaas, tijm en rozemarijn, allemaal iets fijner gemalen en eerst haal je het vlees door de bloem en ei.

We gaan volledig klassiek en gaan voor lekkere verse pasta, zoals het bij een echte Italiaanse klassieker zoals deze escalope alla milanese ook hoort. Capelli, tagliatelle of linguini of spaghetti,… kies maar! Ik ben voor Spaghetti gegaan, simpelweg omdat ik een machine heb die spaghetti kan maken (ook tagliatelle maar ik heb het hier liever iets fijner). Al is zelf maken geen verplichting, de betere merken hebben ook heerlijke pasta.

Wat bij een Escalope alla Milanese nog thuis hoort en moet is een goede tomatensaus, maar dan een vrij pure tomatensaus op basis van tomatenblokjes (uit blik), ajuin, look, wat rode wijn, rozemarijn en kappertjes.

escalope alla milanese
BIERPAIRING : ESCALOPE ALLA MILANESE & MIST WEIZEN (WALHALLA)

Verwacht bij deze escalope alle milanese geen zware uitgesproken smaken meer eerder frisse en kruidige smaken met een zurige toets van de tomaat en kappers. Dus een stevig bier is uit den boze. Ik ben gegaan voor de Mist weizen van het Nederlandse Walhalla. Een pure weizen met een licht moutig en fruitig karakter dat vlot drinkt.

Andere opties bij een escalope alla milanese? Pils, saison of een droog roodbruin bier.

Delen op de socials!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

escalope alla milanese
0 Add to Favorites

Escalope alla Milanese

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 mins Totale tijd 25 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een minder gekende maar wel heerlijke klassieker uit de Italiaanse keuken

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Haal het vlees uit de koeling, klop iets platter mocht het vlees net te dik zijn. Kluts de eieren en doe in een schaal, kruid de bloem met peper en zout. Gebruik je panko blend deze dan kort met van elks een kleine koffielepel rozemarijn, tijm en oregano en parmezaanse kaas.

  2. Wentel het vlees door de bloem, vervolgens door de eieren en als laatste door de panko. Zet ondertussen een ruime kookpot met water op.

  3. Versnipper de ui en de look. Stoof deze aan in olijfolie, blus met de rode wijn. Kruid met rozemarijn en voeg de tomatenblokjes toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg de kappertjes toe.

  4. Laat de spaghetti al dente koken. Laat een klont boter smelten met enkele lepels olijfolie. Bak de escalopes tot ze een krokant korstje hebben.

  5. Draai de spaghetti op een vleesvork en leg aan een kant van het bord, overgiet met de tomatensaus. Rasp rijkelijk paremzaanse kaas over de saus. Werk evt. af met appelkappertjes.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.