Curry van kip met savooikool

Noem dit gerecht toch maar half en half eentje uit de fusion kitchen. Een kruidige, meer oosterse curry van kip met savooikool en aardappelen. Het lekkerste van beide keukens en vooral smaakvol én eenvoudig om klaar te maken.

Ik ben gegaan voor een iets mildere curry, mild qua pikantheid dan toch maar kruidigheid en hartigheid zit er meer dan voldoende in. Het is de currypasta en de kokos die voor de smaak zorgt met een zachte koolsmaak er doorheen, lekker! Gecombineerd met de zachte smaak van een Belgisch patatje, want het moet niet altijd pasta of rijst zijn bij een curry.

Als groente ben ik dus voor savooikool gegaan, alhoewel je dit gerecht even goed met boerenkool kan gaan klaar maken. Aan jou de keuze, in beide gevallen snijden we de kool in reepjes en halen we er wel eerst de dikke nerven er uit. Spoelen en kort even mee garen volstaat. Wat ik wel nog nooit eerder gedaan had is een kaneelstokje in een curry te gaan gebruiken maar geloof mij, die warme zachte kruidigheid die je gaat proeven in deze curry van kip met savooikool… lekker!

curry van kip met savooikool
BIERPAIRING : CURRY VAN KIP MET SAVOOIKOOL & CADIX (ANTWERPSE BROUWCOMPAGNIE)

Dat we met deze curry van kip met savooikool te maken hebben met een stevig, rijk en kruidig gerecht, dat weten we. Maar ook geen al te zwaar gerecht waardoor we ook geen bier hoeven met veel bitterheid of alcohol. Mijn keuze viel op de cadix, een goed gehopte lager van de Antwerpse Brouw Compagnie. Duidelijk bitter en ook voldoende CO2 wat ook nodig is om de rijkheid te breken van het gerecht te breken. Ook fruitig om de kruidigheid te ondersteunen en de frisse moutigheid van een lager om de aardappel in de curry te matchen.

Andere opties bij een curry van kip met savooikool? Een goede ipa doet het altijd prima!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

curry van kip met savooikool
0 Add to Favorites

Curry van kip met savooikool

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 45 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een eenvoudige maar net zo smaakvolle curry met ingrediënten van eigen bodem.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Pel en versnipper de rode ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 2.5 cm. Snij de kip in kleine blokjes. Snij de kernen uit de kool, rol de bladeren op en snij ze in fijne reepjes. Spoel ze vervolgens goed.

  2. Neem een ruime (wok)pan en stoof de rode ui lichtjes aan. Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en kruid goed met peper en zout.
    laat de kip bakken tot ze nog net niet gaar genoeg is en voeg de aardappelblokjes toe en roer goed om. Laat vervolgens nog een goede 5 minuten stoven.

  3. Bestrooi je het geheel met currypoeder en roer goed door. Voeg de kokosmelk toe, net als het water en bouillonblokje, kaneelstokje, vissaus, bruine suiker en currypasta. Laat op een zacht vuur verder garen tot de aardappelen bijna beetgaar zijn.

  4. Voeg de kool toe en roer door, laat nog een 10 minuutjes opstaan en kruid met met ect extra currypasta, peper en zout en het sap van 1 limoen voor de frisheid.

  5. serveer de curry van kip en savooikool samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.