Noem iets lekkerder en smaakvoller dan een curry van kip en kokos?
Heel eenvoudig eigenlijk om klaar te maken en met de hoeveelheden kan je spelen om het zo kruidig of pittig te maken als je zelf wil. En eigenlijk kan je er ook verschillende variaties op gaan maken, de kip kan je bvb. vervangen door varkensreepjes of scampi maar dit recept is eigenlijk het beste met kip als je het mij vraagt.
Ik eet het liefst rijst bij mijn curry van kip en kokos maar je kan perfect ook lekker brood serveren.
Niet iedereen houdt van die kokossmaak maar je kan in de plaats volle room gebruiken. Weet dan wel dat de smaak niet hetzelfde zal zijn.
Een curry van kip en kokos is vrij aromatisch en kruidig, aan de vettigere kant en kruidig/licht pikant dus zo heel veel stijlen van bier dan een IPA kan je niet gaan matchen hierbij. Een IPA is over het algemeen een stuk aromatischer en heeft een stevige bitter die het vet afbreekt en die kruidigheid in het gerecht goed gaat accentueren.
Probeer daarom zeker de Damme Nation van Siphon Brewing hierbij. Een stevige maar niet te zware ipa in Amerikaanse stijl uit het West-Vlaamse Damme.
Mocht je niet houden van een ipa, kan je altijd nog een tripel erbij serveren, zolang die niet té alcoholisch is.
Ontdek hier alle andere recepten.
Recept delen op facebook!
Curry van kip en kokos
Omschrijving
Een heerlijk geurende curry van kips en kokos, ik zou er bijna een moord voor plegen.
Dit recept is dan ook zo eenvoudig en vergt niet zoveel werk waardoor het perfect kan gemaakt worden op een doordeweekse dag. Bovendien maak je het zelf zo pittig als je wil.
Ingredients
Ingrediënten
Bereiding
Bereiding
-
Kuis en versnipper de teentjes knoflook, alsook de ui. Spoel en snijd de paprika in lange reepjes die je vervolgens mag halveren.
Schil het stukje gember en hak dat heel fijn, de hoeveelheid pas je naar eigen smaak aan maar weet dat gember goed kan gaan doorsmaken.
Knip de kipfilets in kleine stukjes.
-
Verwarm de olie in een wokpan en stoof de ui met de look en gember erin.
Voeg de currypasta, currypoeder en kurkuma toe en laat even stoven.
Als je rijst wenst te serveren bij het gerecht is dit het moment om uw water op te zetten met een snuif zout. De regel geldt, 2 kopjes water voor 1 kopje rijst.
-
Verhoog het vuur wat en voeg de kippenblokjes toe. Laat ze even bakken en voeg dan de paprika en koriander toe. Laat dan bakken tot de kip bijna gaar is.
Giet de kokosmelk er bij en roer goed door. Als laatste voeg je het limoensap, de vissaus en de bruine suiker toe.
Laat nu op een zacht vuur de saus zachtjes inkoken.
Giet in geval van rijst nu de nodige kopjes in het kokend water en laat koken naargelang de kooktijd op de verpakking.
-
Giet de rijst af en serveer in een apart kommetje.
Eens de curry de gewenste dikte heeft mag je die ook in een kom serveren en in het midden van de tafel plaatsen, dat is net zo gezellig!