Croque met zalm en brie

Wie doet dat al niet eens, een uitstapje naar stad en iets gaan eten, een goede croque bijvoorbeeld. Met deze croque met zalm en brie ga ik voor een luxueuzere versie van die croque die je niet op vele kaarten zal terugvinden. Nét daarom dat ik het deel met jullie. Zo kan je jezelf en anderen ermee verwennen in het weekend!

We gebruiken uiteraard geen verse zalm maar gerookte zalm. Het hoeft helemaal niet de duurste zijn en dat geld ook voor de brie. Onder de huismerken vind je er zeker ook en dat spaart toch wat uit. Voor een extra smaak doen we een kleine eetlepel pesto tussen de zalm en brie.

Geen croque zonder groentjes uiteraard. Daarom bij de croque met zalm en brie een fris slaatje van rucola om in de notige smaak te blijven, gemengd met wat notenolie, honing en een klein geutje wijnazijn. Walnoten er bij en hop je kan al eten. Enfin, niet vergeten de croque in het ijzer te leggen natuurlijk. Je kan gaan voor gewoon wit brood of grover brood maar ik ben gegaan voor casinobrood (een andere naam voor toastbrood dus).

croque met zalm en brie
BIERPAIRING : CROQUE MET ZALM EN BRIE & VICE VERSA TRIPEL

Bij deze croque met zalm en brie kan je enkele bieren gaan serveren. Een goede saison zoals die van de Ranke maar even goed een vollere IPA om met zijn bitter het vet af te breken. Maar ik ben voor een niet al te zware tripel gegaan (kies dus geen Westmalle of Paix Dieu want die zijn té zwaar). Blijf bij een bier van 8% vol. en niet hoger, zoals bv. de Vice Versa van brouwerij de Krak, een fijne tripel met Nelson Sauvin Hop dat dus voor een extra frisse grassige hoptoets zorgt.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

croque met zalm en brie
0 Add to Favorites

Croque met zalm en brie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 14 mins Totale tijd 24 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Voor als je niet te veel zin om te koken hebt en toch zin hebt in iets hemels... deze croque met zalm en brie!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

 1. Besmeer de sneden brood met wat margarine aan 1 zijde.

  Beleg de beboterde zijde met gerookte zalm, smeer vervolgens wat pesto op de zalm en beleg dat met brie die je in dunne plakjes snijd en doe dit zo met de andere helften.

  Leg als laatste terug een snede brood met de beboterde zijde naar onder er bovenop.

 2. Warm het croque ijzer op.

  Was de rucola en zwier ze droog. Kruid met peper en zout en voeg de honing, olie en azijn toe en meng goed er door.

 3. Bak de croques tot ze goudbruin zien aan beide zijdes.

  Snij ze diagonaal door en serveer op een bordje samen met de salade. Vergeet uiteraard het bier niet er naast te serveren. 

  Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.