Croque met witloof en oud brugge

Op weekenddagen mag het als eens iets eenvoudigers zijn dus zal dit recept voor een croque met witloof jou zeker bekoren.. en zeker als ik zeg dat er bier in verwerkt zit! Een gewone croque monsier, madame, hawaii, special, … heeft iedereen wel al gegeten maar je kan er zo veel meer mee doen.

Een croque met witloof maken duurt niet veel langer dan de gekende varianten en ze zijn net zo leuk en lekker. Je moet er juist wel een pan voor vuil maken maar als het dat maar is. Witloof staat soms nog te weinig op menukaarten of op huistafels, daarom dat ‘lekker van bij ons’ deze heerlijke veelzijdige groente de eerste week van februari ook in de bloemetjes zet.

We gaan dat witloof er niet gewoon rauw gaan tussen gooien nee, fijn in julienne gesneden en gestoofd met een schepje bruine suiker, citroensap en een scheutje bier voor die extra heerlijke smaak. Daarbij komt lekkere gekookte ham (gedroogde kan gerust ook als je dat wil) en oud bruggekaas om wat meer smaak er in te steken. En omdat je niet genoeg witloof kan eten serveren we er nog een rauw witloofslaatje bij met rucola.

BIERPAIRING : CROQUE MET WITLOOF EN OUD BRUGGE & XX BITTER VAN DE RANKE

Bij een heerlijke croque met witloof hoort een heerlijk bier, zo simpel is dat. We gebruiken daarom het bier we ook gebruiken om het witloof mee op smaak te brengen, nl. de XX bitter van brouwerij de Ranke.
Het gerecht op zich bevat goed wat vettigheid door de kaas en het bitterzoete van het witloof wordt mooi geaccentueerd door de rijke bitter van het bier.

Een stevig blond bier of tripel kan hier ook zeker bij passen.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten en bierpairings.

croque met witloof
0 Add to Favorites

Croque met witloof en oud brugge

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 mins Totale tijd 25 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Heerlijk comfortfood voor als het eens wat sneller mag gaan of je gewoon geen zin hebt om echt te koken.

Ingrediënten

Ingrediënten croques

Ingrediënten salade

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Snijd het witloof voor de croques in de lengte door en snijd het hart er uit. Snijd ze doormidden en dan in julienne.

    Plaats een pan op het vuur en smelt een klontje boter, stoof het witlloof hier in aan. Voeg de bruine suiker en een scheut bier toe en laat verder stoven tot het witloof beetgaar is. Kruid bij met peper en zout en citroensap.

  2. Warm het croque ijzer op. Leg de sneden brood open en besmeer telkens 1 zijde met boter. Beleg met de ham, verdeel het witloof daarover en vervolgens een plakje oud brugge kaas.

  3. Snijd het witloof voor de salade in julienne en spoel ze samen met de rucola en zwier droog. Meng met de notenolie en kruid met peper en zout.

    Bak de croques tot ze krokant en goudbruin zijn. Snij de ze doormidden en serveer met de slaade.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.