Een stevige vette burger is altijd lekker natuurlijk maar niet zo gezond. Daarom heb ik met deze crispy kipburgers met guacamole het perfecte en toch smaakvolle alternatief, want deze gaan gewoon de oven in. Maar natuurlijk komt er nog zo veel bij om deze burgers smaak te geven.
De basis van een goede burger is uiteraard het broodje. Daarvoor kies ik voor zachte luxe burgerbroodjes die ik in de Albert Heijn gevonden heb, een echte topkeuze. Doormidden snijden, even onder de grill om te warmen en klaar zijn ze.
Als basis gaan we voor een goed smeuïge guacamole. Uiteraard zelf gemaakt maar wie zich dat kleine beetje werk toch wil besparen kan er altijd gaan kopen. Voor de verse heb je -logischerwijze- avocado nodig, limoen, look en peper en zout maar daarnaast ga ik ook voor een beetje gember, koriander en mango voor die spicy touch maar ook fruitigheid.
Geen crispy kipburger uiteraard zonder die burger. Je kan ze gerust ook kopen maar eigenlijk is het zo simpel, je neemt kleine kipfilet, bedekt die met een folietje en klopt ze plat, op maat van het broodje snijden kan je evt ook doen als ze echt te groot zijn. Dan meng je bloem met kruiden naar wens om ze mee te bebloemen (in mijn geval lookpoeder, paprikapoeder, komijn en gemberpoeder), door het ei en als laatste door ofwel panko ofwel fijn gestampte cornflakes. Dan heb je die fameuze toppings, ijsbergsla, rode ui, bloedzuring en een honing mosterd saus.
Voor velen zijn frieten heilig maar ik ga voor die american potato wedges bij de crispy kipburgers met guacamole. Aardappelen in maantjes snijden, spoelen en deppen en dan met olie en kruiden de oven in tot ze gebruind zijn.
BIERPAIRING : CRISPY KIPBURGERS MET GUACAMOLE & REVANCHE II (DOCHTER VAN DE KORENAAR)
Er zit wel goed wat kruidigheid en een klein beetje pit in deze crispy kipburgers met guacamole dus mag dat ook wel in het bier zitten. Dat is zeker het geval bij de Revanche II van de dochter van de korenaar. Als ik 1 tip mag meegeven, ga zeker niet bitterder dan dit bij deze burgers. De spicy touch wakkert het bier wat aan en lift de smaken goed op. Hou je het graag iets frisse, opteer voor een Neipa of klassieker een fijnere saison zoals de Saison de Dottignies van de Ranke.
Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.
crispy kipburgers met guacamole en mango
Omschrijving
Een iets pittigere maar toch vrij gezonde burger waar iedere chicken en burger lover voor zal smelten!
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Bereiding
-
Snij de kipfilet horizontaal doormidden, bedek met een laagje folie en klop plat met een deegrol of pan tot je een filet van ongeveer een goede centimeter dik krijgt. Snij eventueel wat bij op maat van de burgerbroodjes.
-
Kruid de kipfilets goed met de kruidenmengeling, haal door het geklutste ei en vervolgens door de panko.
-
Pluk de bladeren van de ijsbergsla, spoel en zwier die droog. Spoel ook de bloedzuring. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen.
-
Warm de oven voor op 180 graden. Halveer de avocados, haal de pit er uit en prak het vlees fijn, meng met het sap van de limoen, de koriander die je fijn hakt, een kleine beetje versnipperde gember en het geplette teentje look. Versnipper het kleine pepertje en meng dit alles. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise. Heb je teveel mango hou die dan apart voor later op te eten. Meng deze onder de guacamole.
-
Bak de burgers gaar in de oven gedurende ongeveer een 15-20 minuten. Iets voor ze gaar zijn kan je de burgerbroodjes doormidden snijden en er even bij leggen in de oven om ze te warmen.
-
Meng de mayonaise met de mosterd en de honing en voeg naar smaak iets extra mosterd toe voor evt. wat meer pit.
-
Besmeer het onderste broodje rijkelijk met de guacamole, leg hierop de burger gevolgd door de sla en rode ui, saus en als laatste de bloedzuring met nog wat extra saus.
-
Bak de potato wedges in de frituur of wil het iets gezonder bereid ze dan in de oven. Serveer alles samen met het bier.
Smakelijk!