Coquilles met risotto en peterseliewortel, boschampignons en truffel

Coquilles met risotto, een gerecht met rijke en aardse smaken. Daarbij serveert u bij voorkeur een iets rijker en kruidig bier. Een echte aanrader hierbij is de tripel van de West-Vlaamse brouwerij Sint-Bernardus uit Watou omwille van zijn rijk, kruidig en vol karakter dat tegelijk nog fris smaakt.

Wenst u een ander bier te serveren bij dit gerecht, zorg er alvast voor dat het niet té krachtig is. Een Corsendonk Agnus Tripel komt hierbij ook goed tot zijn recht.

Ontdek alle andere recepten hier.

Recept delen op facebook!

0 Add to Favorites

Coquilles met risotto en peterseliewortel, boschampignons en truffel

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Bereidingstijd 30 mins Totale tijd 50 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Herfst

Omschrijving

Een voorgerecht met iets meer werk aan maar waarvan de smaak u rijkelijk zal belonen.

Ingrediënten

Ingrediënten

Instructies

Bereiding

 1. Peterseliewortel

  Schil de peterseliewortel. Schil enkele dunne plakjes er af en houd deze apart. Snijd de rest in kleinere blokjes en stoof deze in wat boter tot ze beetgaar zijn.

  De dunne plakjes kan u, als u wenst frituren op 170 graden tot ze lichtbruin kleuren, dit geeft een extra smaak en is mooi als afwerking.
 2. Risotto

  Kuis de sjalot en knoflook en versnipper ze. Stoof in een ruime kookpot in een klein beetje olie maar laat niet kleuren. Voeg de rijst toe en roer om, laat meestoven tot de rijst glazig wordt.

  Voeg de witte wijn toe en zet het vuur op een lage stand. Roer regelmatig om tot de wijn is opgenomen. Voeg dan de bouillon geleidelijk aan toe. Roer regelmatig eens om opdat de rijst niet zou aanbakken. Laat garen tot de rijst beetgaar is en de bouillon is opgenomen en voeg op het einde de peterseliewortelblokjes toe

  Kruid met peper en zout, voeg de Parmezaanse kaas en truffelsalsa toe en roer om. Houd warm.

 3. Coquilles

  Dep de coquilles droog. Kruid met peper en zout en strijk in met een beetje maïsolie.

  Zet een anti-kleefpan op het vuur en bak de coquilles aan beide zijden tot ze licht gebruind en gaar zijn

  U kan gerust diepvriescoquilles gebruiken, zorg er juist voor dat de sluitspier aan de zijkant verwijderd is, deze kan taai smaken.
 4. Boschampignons

  Borstel alle aarde en vuilheden van de boschampignons. Warm wat olie in een pan en stoof de champignons tot ze gaar zijn en kruid met peper en zout.

 5. Dresseren

  Leg een paar lepels risotto in het midden van het bord. Verdeel de coquilles en strooi de boschampignons erover. Werk af met de gefrituurde plakjes peterseliewortel en eventueel een takje peterselie als afwerking.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.