Chocoladebrownie met Guinness en mango

Deze overheerlijke en machtige chocoladebrownie met Guinness heb ik klaar gemaakt voor de leukste dag voor de Ieren en alle geïnteresseerden… Saint Patrick’s day! Elk jaar probeer ik iets klaar te maken met een Ierse touch en zo leer je wel leuke dingen kennen.

Zo heel verschillend van een gewone brownie is dit nagerecht niet, alhoewel dit echt meer een soort van cake is met een duidelijke chocoladetoets maar ook een kruidig vleugje van kaneel en speculoos. Én ik maak hem nog eens extra crunchy door pecan noten erin te verwerken.

Cacao vormt natuurlijk de basis voor de rijkelijke smaak, maar geen chocoladebrownie met Guinness zonder Guinness! Je kiest zelf als je voor de draught versie gaat uit blik of de stevigere export versie uit flesjes, die laatste zal iets meer smaak geven. Daarnaast heb je nog nodig : boter, suiker, vanillesuiker, zout, bloem en een eitje. Valt dus wel mee qua ingrediënten. Ik ben voor een goeie snuif kaneel nog gegaan ook en dan de gehakte pecannoten, maar dat is geen verplichting en kies je dus zelf.

Enkel en alleen de brownie serveren is maar wat saai en droog (hoewel hij wel zacht, heerlijk en smeuïg smaakt, maar je begrijpt me wel), dus kiezen we voor een heerlijke bol sorbet voor er bij, namelijk een mangosorbet. Dit zorgt voor frisheid en fruitigheid en contrasteert zalig bij de chocolade. Verder nog wat passievrucht voor een zuurtje en verkruimelde café noir koekjes om een hint van koffie er in te verwerken.

chocoladebrownie met guinness
BIERPAIRING : CHOCOLADEBROWNIE MET GUINNESS & WHITE FOX (MAXIMUS)

Bij dit machtig nagerecht met een bom aan cacao wat deze chocoladebrownie met Guinness is kan je een paar kanten uit. Je kan de kaart van zuur trekken om de vettigheid te breken en gaan voor een geuze met krieken of ander rood fruit en zo extra smaak toevoegen. Of je kiest voor een zuur foederbier zoals de Cuvée des Jacobins. Maar ik kies toch voor een donker bier met wat bittere en gebrande toetsen, een Black India Stout. De keuze viel op de White Fox van het Nederlandse Maximus.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

chocoladebrownie met guinness
0 Add to Favorites

Chocoladebrownie met Guinness en mango

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 40 mins
Cooking Temp: 200  °C Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een zalige zoete zonde en caloriebom vol smaak en cacao!

Ingrediënten

Ingrediënten brownie

Garnituren

Benodigdheden

Bereidingswijze

Bereiding brownie

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Boter de vorm in en bestuif met bloem of gebruik invetspray. Laat ondertussen de Guinness inkoken tot je ongeveer de helft over houd.

  2. Haal het bier van het vuur en laat kort afkoelen, smelt hierin de boter al roerend. Zet terug op op een zacht vuur en voeg de suiker, vanillesuiker, het cacaopoeder, zout en kaneel toe. Roer tot alles goed opgelost is en je een glad mengsel hebt.

  3. Laat dit afkoelen tot het geheel handwarm is. Klop het ei los en roer het onder het beslag samen met de bloem en de gehakte noten. Doe het beslag in de bakvorm en bak de chocoladebrownie met guinness tot hij gaar is gedurende 25-tal minuten. Controleer door met een naald in de brownie te prikken, hij is gaar als er niets blijft kleven aan de naald.

Afwerking

  1. Halveer de passievruchten en verkruimel de café noir koekjes. Snij de brownie in gelijke rechthoeken of steek er rondes uit met een steekvorm.

  2. Verdeel de verkruimelde koekjes over de borden, plaats de brownie in het midden, flankeer met de passievrucht en een bol mangosorbet.

    Serveer de chocoladebrownie met Guinness samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.