Chocoladebiscuit met rood fruit

Tijd voor nog eens een zoete maar tegelijk frisse zoete zonde met deze chocoladebiscuit met rood fruit.
Chocolade en rood fruit, die combinatie daar kan je nooit iets verkeerd mee doen. Het recept voor de biscuit is voor een heel luchtige versie dus wees niet bang dat het te zwaar zou worden.

Uiteraard ga ik jou geen stuk biscuit droogweg laten serveren met wat fruit op.. er komt een laagje heerlijke kwark met rood fruit en coulis tussen en dan nog fruit en coulis bovenop en heerlijke geroosterde amandelschilfers.

Voor de chocoladebiscuit kan je 2 manieren hanteren.. of je bakt een hoge biscuit in een springvorm of je bakt hem gewoon gelijk dun op een plaat. De baktemperaturen en tijden zijn dan natuurlijk wel wat anders maar die geef ik in het recept hieronder terug. 1 belangrijk ding om te onthouden is dat je de oven zeker op klassiek (onder en boven warmen) moet zetten en niet op hetelucht want anders rijst die te veel.

Voor deze chocoladebiscuit met rood fruit gebruik ik een ronde bak(-spring-)vorm van 24 cm doorsnede maar is die van jou groter of kleiner dan heb ik via de website van Rutger Bakt wel een handige omrekentabel voor jou, zo blijft de baktijd ongeveer gelijk! maar kijken en voelen blijft de boodschap.

Voor de chocoladebiscuit met rood fruit gebruik je voor de afwerking vers rood en blauw fruit maar voor de vulling tussen de biscuitlagen kan je gerust diepvriesfruit gebruiken om in de coulis te verwerken.. Een stukje goedkoper alleszins en verschil proef je niet echt en die kan je dan rijkelijk op het fruit doen achteraf.

BIERPAIRING : CHOCOLADEBISCUIT MET ROOD FRUIT & NOIROLLES VAN EN STOEMELINGS

Bij een heerlijke chocoladebiscuit met rood fruit zijn er wel een paar opties. Kies voor een frisse en contrasterende pairing met een zuur kriekbier als de Mariage Parfait Kriek van Boon of een zuur rood fruitbier van Lambiekfabriek of Tilquin. Maar je kan ook voor een donker bier gaan met chocolade en koffietoetsen en ook rode fruitaroma’s, maar dan wel geen te zwaar. Daarom koos ik voor de Noirolles van En Stoemelings, een frisse porter die perfect voldoet aan de beschrijving hiervoor!

Een stout kan ook passen maar ga voor een droge stout en niet een zware en zoete russian imperial stout.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

chocoladebiscuit met rood fruit
0 Add to Favorites

Chocoladebiscuit met rood fruit

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 1 uur

Omschrijving

Een heerlijk zoet en hartig gebak om jezelf en anderen mee te verwennen op zondag!

Ingrediënten

Ingrediënten chocoladebiscuit

Andere ingrediënten

Bereidingwijze

Bereiding chocoladebiscuit

 1. Warm de oven voor op traditionele stand op 180 graden. Vet de springvorm in met wat boter of bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.

 2. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een propere kom samen met het zout en klop deze op met de handmixer. 

  Als de eiwitten beginnen te stijven voeg je geleidelijk aan de helft van de suiker toe. Klop verder op tot de eiwitten goed stevig zijn.

 3. In een andere kom klop je de eidooiers met de rest van de suiker en het vanillesuiker op tot een gladde en schuimende witgele massa.

  Spatel dan het eiwit beetje bij beetje er onder maar hou het luchtig. Zeef dan de bloem en het cacaopoeder hierbij en spatel dit om tot alles goed gemengd is.

 4. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Plaats de springvorm in de oven gedurende 28-tal minuten maar prik er zeker eens in om te kijken als hij al dan niet gaar is. Er mag niets meer aan de naald of vork blijven hangen van deeg!

  Haal de biscuit uit de oven en laat goed afkoelen in de vorm.

Verdere bereiding

 1. Strooi de amandelschilfer op een bakplaat en rooster deze in de oven op grillstand tot ze bruin gekleurd zijn.

  Plaats het diepgevroren fruit in een pannetje met de kristalsuiker. Laat dit goed opkoken en mix het tot een fijne coulis en laat afkoelen.

  Haal de biscuit uit de vorm en snijd er voorzichtig dunne plakken van overlangs. Je hebt er 3 nodig.

 2. Meng de kwark met een beetje van de coulis naar eigen wens en doe er de bloemsuiker bij, proef en je kan er dan nog altijd extra bij doen.

  Bestrijk een laag biscuit met kwark en leg er een laag biscuit op die je vervolgens rijkelijk met coulis instrijkt. Daarboven doe je nog een laag biscuit. Deze kan je bovenaan ook nog instrijken met kwark maar ik kies er voor om de taart rondomrond met kwark in te strijken als een soort naked cake.

 3. Beleg de taart rijkelijk met rood fruit. doe er rijkelijk wat coulis overheen, zeef er poedersuiker overheen en werk af met de amandelschilfers.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.