No bake chocolade notentaart

Een machtige en hemelse zoete zonde maar met toch ook nog iets gezonds in… een no bake chocolade notentaart! Een moord zou ik er net niet voor plegen om dit elke zondag te eten want dat zou té veel zijn van het goede. Maar heb je vrienden of familie die op de koffie (of bier ;-)) komen kan je deze zeker klaar maken want zo veel werk heb je er niet aan.

In tijden van de dure elektriciteit is het ook nog eens handig dat deze niet in de oven moet!
Qua chocolade kan je naar wens kiezen voor melkchocolade of pure chocolade, al raad ik het laatste aan om iets meer bitter en minder suiker te hebben. Daarnaast komt er boter bij te pas, eieren, suiker en noten (die zijn dan het gezonde deel er aan). En voor wat crunch brokkelen we er wat koekjes bij ook.

Om de chocolade notentaart niet helemaal te zwaar te maken gaan we voor frisheid zorgen ook. Wil je het heel machtig kies je voor vanille-ijs maar ik heb liever fruitigheid en frisheid door yoghurt/frambozenijs te kiezen of waarom niet eens voor sorbet te gaan.

chocolade notentaart
BIERPAIRING : NO BAKE CHOCOLADE NOTENTAART & MARSHMALLOW STOUT

Bij een machtige chocolade notentaart kan je voor een paar opties kiezen.. ofwel zoeter (zoete kriek), of krachtig en donker en wat zoeter (stout) óf je gaat voor een geuze met kriek of framboos.

Met de geuze krijg je uiteraard meer fraîcheur maar ik kies toch voor de rijke stout omdat ik dat zo graag drink. In dit geval ben ik voor lokaal gegaan met de marshmallow stout van Totem craft beers uit Evergem. Het geroosterde matched goed met de chocolade uiteraard maar de bitter van de noten en het frisse van het ijs geven extra dimensie aan alles en zorgen zo voor een hemels mondgevoel. Al loop je best een 10-tal rondjes rond de piste om de calorieën er weer af te krijgen

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

chocolade notentaart
0 Add to Favorites

No bake chocolade notentaart

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 14 min Totale tijd 29 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Een heerlijke en stevige chocoladetaart met noten. Een echte caloriebom met nog een frisse touch van ijs.

Ingrediënten

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Doe de chocolade in grove stukken en laat ze samen met de boter smelten au bain-marie (in een kom die in een pot met heet water op het vuur staat)

  2. Klop de hele eieren op met de fijne suiker tot een schuimige massa.

  3. Voeg hieraan de studentenhaver samen met de schuimige eieren toe aan de chocolade en roer goed om.

  4. Bekleed de vormen met bakpapier of spray in met wat vet zodat het niet gaat kleven bij het stijven. Verdeel hierin het deeg en plaats in de koeling voor een 3-tal uur minstens. Pel ondertussen de pistachenoten en hak deze vrij grof

  5. Leg 1 stuk taart per persoon (niet te groot want het valt vrij zwaar!) Leg een bol van het yoghurtijs er op en bestrooi tot slot met de gehakte pistachenoten.

  6. Serveer de gerechten samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.