Chocolade en stoutkoekjes

Het beste van 2 werelden in 1! Deze chocolade en stoutkoekjes zijn zo hemels lekker.. Al diegene die ze al geproefd hebben waren er lyrisch over. Smaakbommen worden ze ook wel genoemd (en caloriebommen ook wel maar ssst).

Het bier proef je er in maar heel subtiel, het is vooral de cacao en chocolade die voor de smaak zorgen dus voor de niet bierliefhebbers.. heb geen schrik.

Deze chocolade en stoutkoekjes vergen niet zo heel veel werk maar je moet vooral goed opletten bij het bakken, ze moeten aan de binnenkant nog lekker zacht zijn maar vanbuiten krokant genoeg.

Wat past er trouwens beter bij chocolade en stoutkoekjes dan een goeie stout? Niets dus!
De koekjes zijn gemaakt met Guinness dus koop er gewoon een tweede en drink die er bij, heerlijk als vieruurtje op een vrije dag! Maar ga wel voor de Guinness uit blik, dat is de enige echte zoals die ook getapt wordt in Ierland. De andere op fles is export stout en een stuk steviger.

Ontdek hier al onze andere recepten.

Recept delen op facebook!

chocolade en stoutkoekjes
0 Add to Favorites

Chocolade en stoutkoekjes

Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 2 hrs 35 mins
Aantal personen: 25
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Voor alle chocoladeliefhebbers en zoetekauwen, het ideale koekje! De smaak van chocolade, cacao en vanille in het koekje zal je doen smelten..

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Doe het bier en de laagste hoeveelheid bruine suiker die bij de ingrediënten staat samen in een steelpannetje en laat tot de helf inkoken.

  2. Klop de boter los in de keukenrobot of met de handmixer.

    Voeg de resterende bruine suiker en kristalsuiker er bij en klop nog een viertal minuten verder.

  3. Snijd de vanillestok overlangs doormidden en schraap het merg er uit.

    Doe dit merg samen met de eieren bij het beslag en klop nog even verder.

    Doe hierbij het ingekookt bier en roer om.

  4. Zeef de bloem in een kom, voeg daarbij het cacaopoeder, het bakpoeder en zout toe en roer goed om.

    Hak de donkere chocolade in kleine stukjes en doe deze in het nat mengsel samen met de chocoladekorrels.

    Spatel tot slot het droog mengsel onder het nat meng alles tot een stevig beslag.

  5. Laat het beslag minstens een 2-tal uren rusten in de koelkast.

  6. Warm de oven voor op 180 graden.

    Bekleed de bakplaten met bakpapier en verdeel deegballetjes van ongeveer 4 cm doorsnede (2 goede eetlepels deeg is dat ongeveer) over de plaat en druk ze plat tot ze ongeveer een goede cm dik zijn (gaat het best met een natte lepel).

    Laat trouwens zeker genoeg ruimte ertussen want de koeken rijzen goed.

  7. Bak ze gedurende 15 minuten in de oven maar controleer tussendoor ook eens. De bodem en zijkanten moeten stevig zijn maar je moet ze bovenaan nog wat kunnnen indrukken.

    Laat ze 10 minuten afkoelen op een rooster en smullen maar!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.