Voor als het eens feestelijk en wat meer mag zijn is deze carpaccio van coquilles echt wel een aanrader! Het seizoen van deze lekkernij loopt van november tot maart dus het zit er helaas al bijna op. Als je verse coquilles wil moet je dus snel zijn maar eerlijk gezegd kan je ook diepgevroren coquilles gebruiken maar ga dan echt wel voor de duurdere en grote want er zit veel verschil op.
Bij die carpaccio van coquilles gaan we niet te gek gaan doen qua garnituur en kruiden want we willen echt die malse en frisse zilte smaak bewaren. We gaan voor wat olijfolie met limoensap om de coquilles in te strijken, een draai van de pepermolen en voor een frisse aardse toets van rode biet in de vorm van een crème. Rasp van limoen geeft dan nog wat extra kleur naast het witte en roze en ook wel een goed passende smaak net als dille.
Coquilles kan je in de schelp kopen bij de betere vishandel maar even goed in een plastic potje uit de schelp. Als je ze in een schelp koopt heb je wel nog wat werk om ze te kuisen en het koraal ed te verwijderen. Vergeet uiteraard niet om de sluitspier er af te halen want die smaakt wat taai, dat is dat kleine witte stukje dat aan de vrucht zit en je er gewoon kan aftrekken.
Bij een heel licht, delicaat en fris voorgerecht als een carpaccio van coquilles hoort een fris bier met een fijne smaak, de Timmermans Blache Lambicus is daarom perfect. Een fruitig en licht witbier dat met wilde gist gemaakt is. Citrus komt er rijkelijk in voor dus beter matchen kan niet.
Dit witbier kan je in de betere bierhandel vinden, maar wil je iets anders kan je ook gaan voor een edele pils als Bockor (geen jupiler ed.) of een gewoon witbier als Blanche de Namur of Brugs Tarwebier.
Delen op Facebook!
Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.
Een heerlijk en eenvoudig maar wel feestelijker voorgerecht deze carpaccio van coquilles. Laat het al een tip zijn voor de komende feestdagen eind dit jaar.
Als je gebruik maakt van diepgevroren coquilles laat ze dan zeker tijdig en rustig ontdooien. Snijd ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakjes en leg deze in een cirkel op het bord (4 coquilles per persoon, afhankelijk van de grootte).
Spoel en boen de limoen, rasp de schil heel fijn en houd ze apart. Doe de slagroom in een hoge maatbeker samen met een scheutje rode bietensap, wat peper van de molen en een scheutje limoensap dat je uit een van de limoenhelften perst.
Klop de room op tot yoghurtdikte, proef en voeg eventueel wat extra toe van bietensap tot je een goede smaak krijgt.
Meng een flinke scheut olijfolie met een scheut limoensap, strijk de coquilles hier mee in. Kruid de coquilles met een draai van de peper en zoutmolen.
Spoel en hak de dille fijn en strooi deze samen met de geraspte limoenschil er op en als laatste doe je er toefjes van de rode bietenroom op.
Smakelijk!
Bedankt voor de interesse!