Cannelloni van zalm en spinazie

In vele brasserieën, Italiaanse restaurants of noem maar op staan zeker er zeker cannelloni van zalm en spinazie op de kaart, of toch een afgeleide. Die zijn gewoon super lekker. Zelf had ik ze nog niet klaar gemaakt maar het is zo heerlijk dat ik ze zelf ook eens wou maken. Ik voorzie 4 cannelloni per persoon voor een hoofdgerecht maar je kan perfect 2 stuks pp. gaan serveren als warm voorgerecht.

Bij deze deel ik dan ook met plezier het recept voor jullie en uiteraard met een goed passend bier. Cannelloni ka je gewoon als buisjes open in de winkel en dan vullen met wat je maar wil maar we gaan er voor kiezen om de rolletjes zelf te maken. De gedreven kok kan misschien zelf zijn pasta maken maar zo gek gaan we het hier niet maken.

Voor de cannelloni van zalm gebruiken we lasagnevellen, aan jou de keuze als je verse lasagnevellen uit de winkel gaat halen maar je kan ook harde lasagnevellen nemen als je die hebt staan en kort even opkoken om ze terug zacht te maken. Je kan dan gemakkelijk en mooi de vulling er op leggen en oprollen, veel praktischer allemaal.

De spinazie krijgt een frisse smaak mee door ricotta er bij te doen en uiteraard mag kruiding ook niet ontbreken. Qua zalm neem je gewoon verse zalmfilet (mag gerust uit de vriezer komen en ontdooien) zonder vel en die snijden we in stukjes, kruiden en wat citroensap en basilicum erbij voor de frisse smaak en ze zijn al klaar om op te rollen. Uiteraard hoort er nog een goede witte saus bij met wat kaas en pijnboompitjes vooral de cannelloni van zalm in de oven gaan.

BIERPAIRING : CANNELLONI VAN ZALM & LUPULUS TRIPEL

De zalm en vooral de witte saus zorgen voor een hartige en iet vettere smaak dus zoals je misschien al weet mag er tegenover vet wel wat alcohol staan. Daarom misstaat een stevig blond bier zeker niet, al hoef je niet te gaan overdrijven. Daarom is de Lupulus tripel van de gelijknamige brasserie Lupulus perfect met zijn 8.5% vol.. Die is wat kruidiger van smaak, lichtjes zoet maar ook voldoende fris om het gerecht fijner te doen smaken.

Andere aanraders bij de cannelonni van zalm zijn Omer, Tripel Lefort, De Poes blond of vele gelijken.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

cannelloni van zalm
0 Add to Favorites

Cannelloni van zalm en spinazie

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 40 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een heerlijke klassieker in vele Italiaanse restaurants, tea rooms of pastabars.. en vooral leuk om zelf eens te maken.

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden. Maak je gebruik van harde lasagnebladen kan je deze een 3-tal minuten koken in water en dan in koud water laten koelen.

    Spoel de jonge spinazie en zwier droog. Stoof de spinazie aan in een klein beetje boter. kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat even uitlekken. Meng met de ricotta.

  2. Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer goed tot een rouw en laat even drogen in de pot. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf heel goed roeren tot de saus dikt. Is ze te dik kan je altijd wat extra melk tooevoegen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. voeg een scheutje citroensap toe.

  3. Snijd de zalmfilet in kleinere stukjes. Leg de lasagnebladen open (in geval van de gekookte dep je ze best even droog), leg een strook spinazie aan de ene kant, beleg met de zalm, kruid met peper, zout en de basilicumblaadjes en besprenkel met en beetje van het citroensap.

  4. Rol de lasagnevellen op tot een dikke rol en zorg dat de vulling er in blijft.

    Doe in de oveenschaal een bodem saus, leg de cannelloni daar op en nappeer de rest van de saus er over. Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten.

  5. Plaats gedurende 25-30 minuten in de oven tot de kaas wat goudgeel kleurt. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.