Caesarsalade

Je kan bijna geen eetzaak, brasserie of tearoom binnenstappen waar deze Caesarsalade niet op de kaart staat. De ene is moet ik zeggen al iets origineler dan de andere.. Vaak komen er dingen bij die er totaal niet bij horen oorspronkelijk. Eigenlijk telt dat ook voor de kip die er bijkomt maar die kan je gewoon niet meer weg denken dus dat zien we door de vingers.

We gaan in deze salade echt wel voor de klassieke versie maar dan mooi geserveerd en met niet te veel poespas. Het begint eigenlijk al met de slasoort.. Hoe vaak krijg je geen krulsla, kropsla of zelfs rucola voor je neus? Echte Caesarsalade is met romeinse sla en niets anders. Wat de echte smaakmaker is is de caesarsaus.

Voor de saus gebruik je als basis een verse mayonaise met citroensap maar de echte smaak komt van de ansjovis, worcestersaus en look maar ook de zachtheid van yoghurt. Heel eenvoudig eigenlijk dus geen enkel excuus om een fles industriële saus voor jou caesarsalade te gaan kopen. Wat vooral niet mag ontbreken als afwerking is de parmezaanse kaas en die lekkere verse croutons. Meer dan dit heb je niet nodig om zelf deze klassieker op jouw bord of in jouw lunchtrommel te toveren.

BIERPAIRING : CAESARSALADE & MANEBLUSSER BLOND

Wie wat van stadskennis heeft weet dat we met deze biersuggestie richting Mechelen trekken. We serveren met deze Maneblusser blond het stadsbier, gebrouwen bij brouwerij het Anker. Een fris maar toch smaakvol en rond blond bier met nog veel fruitige toetsen, een goede bitter en ook wat gisttoetsen er in. Het bier komt goed tot zijn recht bij de caesarsalade en omgekeerd. Beide blijven goed doorsmaken en het bier brengt wat fruitigheid in het gerecht en accentueert de dressing goed.

Menig andere frisse blonde bieren passen bij deze caesarsalade. Andere stijlen zou ik niet zo zeer aanraden. De meeste witbieren zouden namelijk de dressing en parmezaanse kaas niet aankunnen en eht bittere bieren zouden vloeken dus hou het simpel. Wat eventueel wel nog zou matchen is een goede moutige pils maar neem geen te zoete.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

caesarsalade
0 Add to Favorites

Caesarsalade

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 mins Totale tijd 35 mins
Aantal personen: 4
Seizoen: Suitable throughout the year

Omschrijving

Een van de meest klassieke salades die er zijn maar wel een heerlijke. Hier krijg je het enige echte recept met kip, eentje die in een handomdraai klaar is.

Ingrediënten

Ingrediënten salade

Ingrediënten dressing

Bereidingswijze

Bereiding salade

  1. Laat de kipfilets op temperatuur komen. Halveer ze in de lengte zodat je dunne lappen filet bekomt.

    Meng de mosterd met de honing en strijk het vlees er goed mee in, kruid met peper en zout en bak deze in een anti kleefpan met een klein klontje boter tot ze goudbruin zijn.

    Daarna kan je de kip in repen nog snijden. Laat dan afkoelen.

  2. Snijd het toastbrood in kleine kubussen. Smelt een beetje boter met wat olie in een pan en bak het brood tot je krokante croutons hebt. Laat uitlekken op en keukenpapier.

  3. Pluk en was de salade, scheur in kleine stukken en zwier ze droog. Wie wenst kan de salade wat kruiden maar dat hoeft niet.

Bereiding dressing

  1. Scheid de eieren, doe de dooiers in een mengkom samen met de mosterd en klop goed los. Voeg beetje per beetje de olie al kloppende toe tot je een dikke mayonaise bekomt.

    Pel en snijd de look in kleinere stukken. Voeg de yoghurt, citroensap, peper en zout, de worcestersaus en de ansjovis toe en mix dit geheel tot een romige dressing. Bijkruiden kan je achteraf nog altijd.

Dresseren

  1. Doe de salade onderaan het bord. Verdeel de kip en de croutons er over. Schaaf de parmezaanse kaas er overheen. Kruid het geheel met peper en zout en besprenkel als laatste rijkelijk met de dressing.

    Open en serveer het bier. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.