Boxty met creamy chicken

Zelf ben ik nog niet in Ierland geweest maar het land staat toch ergens bovenaan mijn lijstje!
Een gerechtje dat daar en in Engeland vaker wordt klaargemaakt is boxty, een aardappelpannekoek dat je kan opvouwen en vullen met wat je wil! Boxties zijn er in allerlei varianten, kleine en dikke of grote en platte.

Traditioneel gezien vullen ze een boxty met lamsvlees maar niet iedereen is daar fan van.. Daarom doe ik het met iets dat iedereen lust, nl. vol-au-vent! Niet zo moeilijk om klaar te maken en eigenlijk gaat het nog vlug.

Bij een gerechtje als dit drink je best een zacht en moutig blond bier dat niet té sterk moet doorsmaken, qua alcohol dan toch. Denk hierbij aan een de Poes blond, Ter Dolen blond,… Of als u een Iers blond bier kan bemachtigen.. dat maakt de beleving alleen nog maar beter!

Als u trouwens van een spéciale Belge houdt zoals de Special de Ryck, zeker ook eens bij deze boxty proberen.

Ontdek hier al onze andere heerlijke recepten.

Recept delen op Facebook!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 20 min Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Lekkere boxty, een pannekoek van aardappelen die je naar wens kan gaan vullen. Ik heb er mijn heerlijke creamy chicken of vol-au-vent in gedaan dus dat receptje krijg je er gewoon bij, 2 voor de prijs van 1 dus!

Ingrediënten

Ingrediënten boxty

Ingrediënten vulling

Benodigdheden

Bereidingswijze

Boxty

  1. Schil en spoel alle aardappelen.

    Kook de helft van de aardappelen gaar in water, de andere helft rasp je fijn.

    Pureer de gekookte aardappelen en voeg een geutje van de melk toe en kruid met peper en zout. Meng hieronder dan de geraspte aardappelen.

  2. Smelt de boter, klop het ei los en voeg beide toe aan de aardappelpuree.

    Zeef de bloem bij de rest van de melk en roer stevig met een klopper en voeg toe aan het beslag. Roer dan nog eens goed om.

    Smelt een klont boter in de pan maar zorg dat de bodem goed ingevet is, anders krijg je straks een koek die aan de pan blijft hangen.

  3. Schep beslag in de pan tot ze bedekt is maar niet te dik, net zoals een pannekoek.

    Eens bruin aan de ene kant omdraaien met een spatel of door hem in de lucht te gooien en zo om te draaien. Laat hem dan aan de andere kant ook bruinen.

Vulling

  1. Rol kleine balletjes van het gehakt.

    Breng de bouillon aan de kook en kook de kipfilets en de balletjes hierin tot ze gaar zijn. Schep het vlees er dan uit.

    Borstel de champignons af en snijd ze in plakjes. Stoof ze kort in een klein beetje boter.

  2. Breng de bouillon terug aan de kook, klop de bloem op met de melk tot een glad mengsel.

    Voeg het mengsel aan de kokende bouillon toe en roer goed tot de saus begint te binden. Voeg indien nodig wat extra bloem toe of melk naargelang de gewenste dikte.

  3. Trek de kipfilets met 2 vorken in kleinere stukken.

    Voeg het vlees, de balletjes en de champignons toe aan de saus en laat nog even op een zacht vuur pruttelen.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.