Bloemkoolcurry met linzen

Zin in iets vegetarisch maar weet je niet goed wat en wil je ook niet steeds hetzelfde eten? Dan heb ik met deze bloemkoolcurry met linzen een échte aanrader voor jou! Heerlijk smaakvol en gezond, vol met beetgare stukjes bloemkool en heel geurig door de kruiden.

Om nog meer smaak er aan te geven wordt de bloemkool in oven geroosterd met garam masala kruiden, grof zeezout en currypoeder. Ondertussen heb je de tijd om de rest te bereiden in de pan. Veel heb je er ook verder niet voor nodig trouwens… ajuin, spinazie, linzen en kokosmelk, simpel toch?!

We serveren daarbij lekkere kleine platte broodjes genaamd naan brood. Die kan je gewoon in de winkel kopen en warm je nog even op in de oven net voor de bloemkool klaar is, een minuutje of 4. Geloof me, zelfs niet vegetariërs en vooral diegene die vegetarisch afzweren zullen toch wel eens 2 keer nadenken eens ze deze bloemkoolcurry met linzen zullen geproefd hebben.

bloemkoolcurry met linzen
BIERPAIRING : BLOEMKOOLCURRY MET LINZEN & MOSA (ZUYD CRAFT)

Het is zeker en vast een klassieke combinatie, kruidig en rijk voedsel met IPA, dat weet ik. Maar het werkt gewoon! Zeker een frisse en lichte India Pale Lager, een ipa met lage gisting dus, zoals de Mosa van Zuyd Craft beers uit Maastricht. Kies gerust een andere lichte ipa, licht blond bier of een goed en uitgesproken pilsbier als je andere opties wenst.

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

bloemkoolcurry met linzen
0 Add to Favorites

Bloemkoolcurry met linzen

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 mins Totale tijd 45 min
Cooking Temp: 199  °C Aantal personen: 4
Seizoen: Doorheen het jaar

Omschrijving

Wie zegt dat vegetarisch saai is? Bewijs hiermee maar het tegendeel eens!

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe deze op een bakplaat met papier, besprenkel goed met olijfolie en kruid met peper en zout, garam masala en currypoeder. De laatste 4 minuten kan je de naanbroodjes laten warmen.

  2. Plaats de bloemkool gedurende een goede 20 minuten in de oven en laat garen tot die beetgaar is.

  3. Pel de ui en snij die in halve ringen. Stoof deze in een ruime pan met olie gedurende een 3-tal minuten. Voeg de kokosmelk toe en de currypasta. Laat het geheel tot de kook komen en laat vervolgens de spinazie hierin slinken.

  4. Voeg de uitgelekte en gespoelde linzen toe en roer alles goed om, proef en kruid eventueel bij met peper en zout, currypoeder en garam masala naar wens.

  5. Roer de bloemkool er doorheen. en laat nog een paar minuutjes warmen. Serveer de curry vervolgens in diepe borden samen met het bier.

    Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.