Aspergesalade met gandaham

Nu de asperges terug in het land zijn gaan we er direct mee aan de slag. Deze aspergesalade met gandaham is het ideale lunchgerechtje of perfect als voorgerecht. Je hebt er helemaal niet veel werk aan en het is bijgevolg ook snel klaar. Bovendien Gents getint om er een streekgerecht van te maken.

Vooral de smaken zijn heel rijkelijk, je hebt de bittere smaak van de rucola, het zoute en hartige van de gandaham, het frisse van de asperges en dan nog eens geroosterde zonnebloempitjes erbij. En vergeet ook niet de dressing waarin de aspergeslierten kort in gemarineerd zijn, gemaakt met Tierenteynmosterd, honing en citroen.

Met deze aspergesalade met gandaham hebben we zoals gezegd een Gents getint gerechtje, dus waarom geen bier uit het Gentse.. Brouwerij van Steenberge heeft sinds enkele jaren zijn gamma van Baptist bieren op de markt gebracht, allemaal lichtere bieren (toch in vergelijking met Gulden Draak, Piraat en Augustijn) met een fijne smaak.

Binnen het Baptist gamma hebben ze een gewone blonde Baptist, een ipa en een witbier, maar ook een saison. En het is die Baptist Saison die perfect past bij deze aspergesalade. Een licht bier met een heel moutige en lichtzoete indruk in de neus dat wel droog smaakt maar ook lichtkruidig.

Recept delen op facebook!

Ontdek hier alle andere recepten!

aspergesalade
0 Add to Favorites

Aspergesalade met gandaham

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 min Totale tijd 15 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Een lichte salade boordevol smaak en heel eenvoudig om klaar te maken. De rucola zorgt voor een frisse, bittere nootachtige smaak en dat combineert zo goed met de rauwe asperges die gedrenkt zijn in een heerlijke tierenteynvinaigrette met honing en citroen. Met gandaham er dan nog eens bij heb je een echt Gents gerechtje! 

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Neem de asperges bij de kop vast en schil ze rondom rond van boven naar beneden, breek het houterige stuk onderaan af en spoel ze.

    Leg de asperges plat en schil van net onder de kop tot aan de voet in 1 haal dunne plakjes van de asperge tot je niet meer verder kan.

  2. Schrob de citroen proper en rasp de schil er van. Halveer de citroen en pers 1 helft er van in een kommetje.

    Meng dan de rasp met het citroensap samen met de olijfolie, honing en mosterd tot een dressing.

    Roer hier de aspergeslierten door.

  3. Zet de oven op grillstand, strooi de zonnebloempitten op een bakplaat met boterpapier en rooster ze to ze lichtjes kleuren. Let zeker  op dat ze niet verbranden.

  4. Verdeel de rucola over de borden, haal de aspergeslierten uit de dressing en verdeel ze over de salade. Snijd de gandaham in repen of maak er roosjes van en verdeel over de salade. Bestrooi met de geroosterde pitten en besprenkel tot slot met de dressing.

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.