Aspergecocktail met garnaal en zeekraal

De meesten zullen misschien denken dat asperges alleen maar dienen om gekookt en warm te serveren maar nee hoor. Deze aspergecocktail met garnaal, zeekraal en een gelei van virgin bloody mary is echt een heerlijk voorgerecht om te serveren als het wat warmer is. Een gerecht boordevol frisse, zilte smaken maar ook toch wel met wat pit en umami door de tomaat en kruiding in die virgin bloody mary.

Asperges zijn niet altijd even goedkoop maar het voordeel is wel dat je voor deze aspergecocktail met garnaal fijne asperges mag voor gebruiken en niet die hele dikke want die kosten wat meer. Je moet ze toch in kleine stukjes snijden dus kan je even goed de dunne exemplaren gebruiken. Witte asperges moet je hoe dan ook altijd schillen, daar kan je niet van onderuit. Schil wel niet te kwistig want anders ga je van die fijne asperges niet zo veel meer over houden.

Ga bij voorkeur voor lekkere ongepelde garnalen uit de noordzee en pel ze zelf, iets meer werk maar des te lekker zijn ze en bovendien ook wel een stuk goedkoper. Het zal in het begin misschien wat geklungel zijn maar al doende leert men maar het is geen verplichting natuurlijk. De meeste weten ook wel al wat een Bloody Mary precies is maar mocht je twijfelen, het is een cocktail op basis van tomatensap, kruiden en wodka, al laat ik dat laatste er uit om de smaak niet te veel te bezoedelen.

Al dat lekkers doe je gewoonweg samen in een kom met wat olijfolie en peper en zout en niet te vergeten de zeekraal om die lekkere aspergecocktail met garnaal te maken. Een groente die vooral in zeeland goed gekend is en verkrijgbaar van mei tot september, al kan je gekweekte zeekraal ook kopen uit het buitenland. Die zeekraal kan je rauw gebruiken en dat heb ik ook gedaan om zijn ziltigheid goed te bewaren. Je kan ze kort opkoken met wel wat smaakverlies tot gevolg.

BIERPAIRING : ASPERGECOCKTAIL MET GARNAAL & VESTING VAN SIPHON BREWING

Bij een fris, puur, ziltig en licht kruidig gerecht mag, moet zelfs een licht en fris bier. Een witbier is daarom perfect. Mijn keuze is gevallen op de ‘Vesting’ van Siphon Brewing uit Damme, een hefeweizen waarin de gebruikte gist domineert met toetsen van banaan maar evenveel citrus en kruidigheid. De smaak is heel sappig, licht en doordrinkbaar en dat is heel belangrijk voor mocht je toch een andere stijl willen kiezen bij deze aspergecocktail met garnaal. Je zou kunnen gaan voor een roodbruin bier aar dat past moeilijker bij de asperge en zeekraal dus ga dan eerder voor een pils of zurig bier.

Recept delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere recepten met bierpairing.

aspergecocktail met garnaal
0 Add to Favorites

Aspergecocktail met garnaal en zeekraal

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 19 min Totale tijd 29 min
Aantal personen: 4
Seizoen: Zomer

Omschrijving

Een heerlijk en fris zomers voorgerechten met asperges en garnaal maar ook zeekraal en virgin bloody mary

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

 1. Doe het tomatensap in een steelpannetje en breng aan de kook, kruid met peper en selderijzout, tabasco en worcestershiresaus.

  Week het gelatineblaadje in koud water. Haal het sap van het vuur en laat het gelatineblaadje al roerende smelten erin. Giet deze in een lage schaal uit en plaats in de koeling.

  Laat een 3-tal uur in de koeling opstijven.

Bereiding

 1. Schil de asperges voorzichtig van kop tot teen en breek het houterige stuk af. Snijd de asperges in kleine stukjes.

  Indien je ongepelde garnalen gebruikt pel je deze eerst en doe de gepelde garnalen bij de asperges.

 2. Snijd de zeekraal in kleine stukjes, doe deze bij de asperges en de garnalen en meng met een scheut olijfolie, peper en zout en de witte wijnazijn.

  Neem de bloody marygelei en klop deze goed los met een klopper.

 3. Neem de glazen, doe wat van de mengeling in de glazen en lepel er wat gelei op, herhaal dit tot alles wat verdeeld is.

  Schenk het bier uit. Smakelijk!

Leave a Comment

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.