Als het warmer weer wordt en de dagen iets langer kan een fris gerechtje al eens smaken. Deze aardappelsalade met gerookte forel is op zo een moment hét perfecte voorgerecht. Helemaal niet moeilijk om klaar te maken en je hebt er niet veel voor nodig.
De aardappelsalade krijgt een romige smaak door de zure room maar frisheid door de knapperige radijsjes, granny smith en limoensap. Door die frisse smaken in de salade komt de gerookte forel ook goed naar voor.
Het enige dat je moet doen is de aardappelen een beetje op voorhand te gaan stomen of garen zodat ze zeker koud zijn. Maak ook wel dat ze goed vers zijn en niet te veel zetmeel bevatten, anders gaan ze helemaal gaan plakken. Koop radijzen binnen het seizoen, dat loopt van maart tot oktober , en neem bij vooorkeur van die kleine die goed bitter doorsmaken.
Als appel voor in de aardappelsalade met gerookte forel kan je gelijk welke soort gaan kiezen maar de granny smith smaakt heerlijk zuur. Een klein scheutje witte wijnazijn en het limoensap maakt het gewoon af.
Bij een voorgerecht als dit moet je gewoon een frisse saison drinken. Maar met saison moet je ook wel oppassen want er kunnen ofwel heel bittere of te kruidige en zelfs zurige bieren tussen zitten. Daarom kan ik je er alvast één zeker aanraden hierbij en dat is de saison du Meyboom van de Brusselse brasserie de la Senne. Een heel frisse, lichtfruitige saison met vooral citrus en wit en geel fruit in zijn aroma. Zijn droge en fijne bittere smaak en hogere saturatie breken de vettigheid wat af waardoor je in no time die aardappelsalade met gerookte forel naar binnen krijgt.
Recept delen op facebook!
Ontdek hier al onze andere recepten.
Aardappelsalade met gerookte forel
Omschrijving
Een heerlijk voorgerecht dat vooral smaakt bij het eerste zonnige weer in het voorjaar. Salade van aardappel maar met appel en radijs erin en ook limoen om het smaakvol en fris te maken en de gerookte forel past daar perfect bij.
Ingrediënten
Ingrediënten
Afwerking
Bereidingswijze
Bereiding
-
schrob en spoel de aardappelen en stoom of kook ze in de schil tot ze beetgaar zijn. De aardappelen mogen zeker NIET te zacht zijn.
Spoel de aardappelen onder koud water en pel ze.
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en vervolgens in kleine blokjes.
-
Spoel de appelen en snijd ook deze in kleine blokjes en doe hetzelfde met de radijzen.
Spoel de bieslook en knip in kleine stukjes.
Meng dit alles met de zure room, het sap van de limoen, bieslook en de witte wijnazijn. Kruid vervolgens naar wens met peper.
Druk de aardappelsalade in een brede ring. Mocht je dat niet hebben kan je de salade ook gewoon op een (diep) bod leggen.
-
Snijd de forelfilets indien nodig in 2 en schik op de salade, geef een draai van de pepermolen en werk af met een toefje zure room, een radijsje (in 2 gesneden) en een takje bieslook.