Wat mij betreft een van de beste fruitbieren dat er zijn. Het bier is gemaakt op basis van een lambiekbier (spontane gisting en dus met zure toetsen).

De Kriek Mariage parfait onderscheidt zich van hun gewone kriek doordat dit bier gemaakt is op basis van vatgerijpte lambiek van 8 maand en er maar liefst 400 gram verse krieken per liter bier werden gebruikt. Bij de gewone kriek wordt er gebruik gemaakt van 250 gram krieken en jongere lambiek.

  • BROUWERIJ Boon
  • HERKOMST Lembeek, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Lambiek, fruitbier
  • ALCOHOL 8% vol
  • SERV.TEMP 8°c

SMAAKBESCHRIJVING

Intense roodroze kleur met roze schuim. Een rijk aroma van krieken, vanille, eik en zoet fruit met die brettanomyces (wilde gist) die mooi maar niet overheersend doorkomt. In de smaak veel malse zuren met de fruitige kriekentoets. Heel lange en fijne nasmaak

EXTRA INFORMATIE

De brouwerij is een van de voortrekkers van lambiekbieren en geuzes. Opgericht in 1975 door Frank Boon, die nu nog steeds actief is in de brouwerij maar klaar om opgevolgd te worden door de zonen.

Frank Boon is de voorzitter van HORAL, een vereniging die staat voor de promotie en het belangen van lambiek en geuze want het blijven aparte bierstijlen waar men van moet houden.

De brouwerij herbergt trouwens het grootste volume lambiek en geuze ter wereld op foeders ter wereld, maar liefst 2.500.000 liter!

De Kriek Mariage Parfait is een lambiekbier dat gedurende 6 tot 8 maand op verse krieken heeft gerijpt. Niet minder dan 400 gram verse krieken per liter bier worden gebruikt en dat merk je aan de smaak en kwaliteit.

De gewone kriek van de brouwerij is gemaakt met jongere lambiek en met minder krieken en dus minder complexiteit, maar eveneens heerlijk maar meer voor in de zomer.

Naast kriekbieren maken ze uiteraard ook gewone geuze, Mariage parfait ‘natuur’ zeg maar en ook geselecteerde geuzes, vanuit 1 specifiek vat dat nog meer eigenheid bevat dan het andere.

FOODPAIRING

Kriek Mariage Parfait smaakt het best bij nagerechten met chocolade en rood fruit en stoofpotjes met wild.


Brouwerij Boon

Fonteinstraat 65

1502 Lembeek

Website voor meer informatie : www.brouwerijboon.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.