gula

Iedereen begaat wel al eens een zonde in zijn leven, dus laat het een goede zonde zijn, namelijk deze Gula uit de zeven zonden reeks van Hugel, gebrouwen bij the Brew Society in Heule.

OVER DE ZEVEN ZONDEN, DE BROUWER EN HET BIER

De zeven zonden is het project waar brouwer Koen Hugelier reeds 11 jaar aan het timmeren is. In 2010 begon hij met een eerste bier te maken onder dit label, genaamd de Luxuria. Dit en elk volgende bier krijgt de Latijnse naam mee van een van de 7 hoofdzonden. Na de Luxuria volgde deze Gula, de Invidia met dan de Superbia en de Zeven Zonden IRA. Telkens bieren in een andere stijl.

Als je goed kan tellen ontbreken er nog 2 bieren om de zonden allemaal gehad te hebben. Deze komen er zeker nog aan maar geduld is een mooie deugd. Die zullen ongetwijfeld de naam Acedia en Avaritia meekrijgen. Koen heeft zelf geen eigen brouwerij maar zijn werk als freelance brouwer staat hem uiteraard toe deze op een van zijn werklocaties te maken, in dit geval Brewsociety in Heule.

De Zeven Zonden Gula is een sterk donker bier en tegelijk een heel complex degustatiebier en staat voor de zonde gulzigheid of vraatzucht. Eentje waaraan denk ik veel mensen zich de dag van vandaag wel eens aan schuldig maken door te veel en steeds meer te willen., maar dat terzijde. De basis van het bier bestaat uit 4 mouten, poperingse hop en maar liefst 6 kruiden waaronder kaneel, kardemom en kruidnagel.

ZEVEN ZONDEN GULA
zeven zonden ira
  • BROUWERIJ Hugel
  • HERKOMST Heule, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Sterk donker bier
  • ALCOHOL 10% vol.
  • SERV.TEMP. 12°c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De zeven zonden Gula heeft een donker robijnrode tot bruine kleur met een licht beige schuimkraag. De zoetere mouten, karamel en vooral kruiden overvallen je in de eerste instantie. Die zoete kruidigheid wordt wel goed aangevuld met ook hoparoma. In de smaak krijg je een vol en eerder zoet mondgevoel, een klein beetje warmte door de alcohol en vooral een lange afdronk die best nog bitter is. Dat zorgt ook voor een smaak die perfect in balans is en zeker niet eentonig.

FOODPAIRING

Deze Zeven Zonden Gula is een ideaal degustatiebier voor na de maaltijd maar is even goed bij blauwe kazen, gebakken eend met sinaasappelsaus, hert of zelfs kangoeroe.


BROUWERIJ HUGEL

Kortrijksestraat 103A, 8501 Heule

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.