want some more smores

Deze is er een van een reeds veel besproken brouwer, Giovanni Christis en zijn Galea Craft beers. De Want some more smores kom uit de want some more reeks waarin ook de Blueberry Pie te vinden is.

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met zijn Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof te Lubbeek of bij Eutropius te Menen te gaan brouwen.

De Want some more Smores is een stevige imperial pastry stout die je zou moeten doen denken aan Smores, een lekkere snack die vaak aan het kampvuur gegeten wordt. Het is namelijk een geroosterde marshmallow met chocolade tussen 2 crackers… Wel, dat proef je ook wel in het glas.

WANT SOME MORE SMORES : DEGUSTATIEFICHE
want some more smores
  • NAAM BIER Want some more Smores
  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Antwerpen, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial pastry stout
  • ALCOHOL 11.5 % vol.
  • SERV.TEMP. 13°c.

UITZICHT

Quasi zwart van kleur met een heel dikke beige schuimkraag.

GEUR

Een aangename rijke geur van sterke koffie, marshmallows, chocolade en ook wel een zweem van alcohol.

SMAAK

Een zoete en stevige smaak die net iets te alcoholisch is maar daarnaast ook veel koffie en wat marshmallow.

FOODPAIRING

Drink deze Want some more Smores als digestief na de maaltijd.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.