waar ow quadrupel

We trekken met de Waar OW Quadrupel naar de Nederlandse achterhoek, naar Lichtenvoorde meer bepaald, ergens halfweg Nederland en vlakbij de Duitse grens (mocht het je interesseren). Het zestal van de Bourgondische broeders serveren er parels met ingrediënten van lokale bodem en dat laat zich smaken.

Het zestal (bestaande uit Ernst en Herbert Pietersz, Jurgen Schenk, Marc Daniel, Martijn Harbers en Ruben Busch) en startte in 2017 met het idee om zelf bier te gaan maken in een hobbyketel en na een jaartje was er toch al behoorlijk resultaat. Om dat bier in grotere hoeveelheid op de markt te krijgen kloppen ze aan bij brouwerij Huttenkloas. Hop halen ze in eigen streek bij Hogenelst en de mout bij Masterveld.

De eerste 3 brouwsels, waaronder deze Waar Ow Quadrupel, Onzen Bennie en Mooi Appat werden al een groot succes dus kwamen er later nog een barrel aged versie van die Waar Ow, de Nem toch, Helleg ding en de Bollenhette.

Waar Ow staat voor zoveel als Pas op! in het achterhoeks. Pas inderdaad op want deze quadrupel van 10% is heel smaakvol en drinkt heel zacht weg. De basis vormt lokale mout, aangevuld met Münichmout, Caramout, Special B en voor de smaak wat chocolademout. Daarnaast zit er nog eens in rum gedrenkt eikenhout in om het echt af te maken.

WAAR OW QUADRUPEL : DEGUSTATIEFICHE
waar ow quadrupel
  • BROUWERIJ Bourgondische broeders
  • HERKOMST Lichtenvoorde, Nederland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Quadrupel
  • ALCOHOL 10 % vol.
  • SERV.TEMP. 12°c.

UITZICHT

Intens donkerbruin van kleur met een heel lichte rode schijn en een matige schuimkraag.

GEUR

Een rijkelijke geur van karamel en stroop, geroosterde mout en gekonfijt fruit. Op de achtergrond merk je wat chocolade.

SMAAK

Een stevige aanzet maar tegelijk rond en met een vleugje alcohol die merkbaar is. In de afdronk merk je ook een zoeter puntje.

FOODPAIRING

Drink de Waar ow Quadrupel bij een stevig stuk vlees van op de grill of bij de haard.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.