train des ridéra

Wat een rare naam zeg je? Inderdaad, ik moest ook lang zoeken naar wat Train des Ridéra precies wou zeggen maar ik heb het gevonden. Welk bier het is en dat het goed is dat was mij veel sneller duidelijk..

OVER BRASSERIE ATRIUM EN HUN BIEREN

Brasserie Atrium is op korte tijd al een gevestigde waarde geworden binnen de craftbieren. We moeten naar Marche-en-Famenne om deze microbrasserie terug te vinden. Paula Yunes, zythologe en afgestudeerd in marketing en Valéry De Breucker, gediplomeerd in international management zijn twee bierliefhebbers die elkaar ontmoetten in Brazilië, het thuisland van Paula waar Valéry, Anderlechtenaar van oorsprong, terecht kwam na een job in Australië.

Paula werkte al eerder in de bierwereld in Brazilië en gaf les zythologie en werkte zelfs voor tv daar voor een brouwgerelateerd programma. Ze heeft zelfs nog een sollicitatiegesprek afgenomen van Valery voor de bier importfirma waarvoor ze werkte. Ze waren op slag verliefd en kwamen af en toe in België tot ze zich hier vestigden en ook lessen volgden als brouwer en stages bij befaamde brouwerijen als brasserie des Fantômes in Soy.

In 2018 werd hun eigen brouwerij uiteindelijk werkelijkheid en kreeg de naam Atrium, Latijns voor inkomhal of ruimte die doorgeeft naar vele andere ruimtes.. denk daar maar eens diep over na!

Hun bieren oogstten al dieect veel succes want ze werden zelfs door Ratebeer als beste nieuwe brouwerij in 2019 verkozen. Enkel bieren met eigenheid krijgen hier een plaats en geen echte klassiekers te bespeuren.
Het ruime gamma bestaat uit een 3-tal ranges, de core range met vaste bieren, specials en historicals waartoe deze Train des Ridéra toe behoort. Al kan je deze nu wel niet meer kopen gezien het gaat om een eenmalig brouwsel. Deze werd gemaakt naar aanleiding van de ontmoeting met Janos en Dimitri van DOK Brewing uit Gent.

Ze besloten een Franstalig drankspelletje Traindéri-déra te spelen bij een uit de hand gelopen bezoek aan DOK brewing in Gent, wat zij verbasterden tot Train des Ridéra. Een quadrupel met rum en rozijnen die een tikkeltje zoeter en ronder dan de trappistenversies van een quadrupel.

TRAIN DES RIDÉRA
train des ridéra
  • BROUWERIJ Brasserie Atrium
  • HERKOMST Marche-en-Famenne, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Quadrupel
  • ALCOHOL 9.8% vol.
  • SERV.TEMP. 11° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Train des Ridéra heeft een diep bruine kleur met een beige schuim. In de geur komen de rozijnen, karamelmouten en chocolade mooi naar boven met dadels en een vleugje rum er bovenop. Zijn smaak is stevig en vrij zoet maar tegelijk ook wel verfijnd. De alcohol is mooi in balans met het zoete en de bitter. Een bier om langzaam te genieten.

FOODPAIRING

Serveer de Train des Ridéra als digestief ofwel bij een sterke stoofpot, gelakte zoete ribbetjes.


BRASSERIE ATRIUM

Rue des Brassseurs 9, 6900 Marche-en-Famenne

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.