tourette brewing black

De Tourette Brewing Black is een van de verrassende en leuke bieren van het Gent(brug)se collectief van Tourette Brewing, deels al goed ervaren door hun link met de bieren van l’Arogante die al goed gekend zijn doorheen het land.

OVER TOURETTE BREWING EN HET BIER

Tourette brewing is zoals de inleiding al zegt een collectief van mensen uit Gent en Gentbrugge, allen met een verschillende achtergrond maar een gemene deler.. liefde voor bier, tooghangen en humor. De namen zijn Thierry Ponette, Daniella Provost, Anthony Haegeman, Pedro de Graeve, Leslie Lambregts en Ivo Oosterlinck.

Pedro had al ruime ervaring met de bieren die hij brouwt onder de naam l’arogante, net als Leslie die de oorspronkelijke brouwer van Arogante is en Daniella die ook haar aandeel in DOK brewing heeft. Maar samen met nog een paar kameraden vonden ze nog de ruimte, goesting en passie om een nieuw project aan te gaan. Met Tourette brewing willen ze goede en niet alledaagse bieren brengen die ze vooral zelf graag drinken, in kleine oplages en vaak ook eenmalige brouwsels. 1 ding staat vast, van hop zijn ze niet vies.

De nieuwe brouwsels worden steeds op een kleine installatie uitgebreid en geprefectioneerd om daarna in grotere hoeveelheid bij brouwerij Maenhout in Pittem te gaan brouwen. De ultieme droom is er een zoals van velen, om later een eigen brewpub in Gent uit te baten.

In 2021 verscheen het eerste bier, de Sabro, een IPA vol tropische toetsen. Daarna kwamen er nog bieren bij als de Bloody Belgium, gebrouwen voor punkband ‘the Kids’, een pale ale met Belgische hoppen. De laatste creatie is hun Westkust, een Belgische versie van een Westcoast IPA met Columbus hop voor de bitter, Chinook en Citra voor de fruitigheid en Simcoe om het af te maken, zeker ook een aanrader!

Dan was er ook nog deze Tourette Brewing Black, een black ipa, een donkere IPA met munich mouten, karamelmout en geroosterde mouten. Maar uiteraard kan hop niet ontbreken. Voor de Tourette brewing Black werden 3 Amerikaanse hopsoorten gebruikt : Sabro, Simcoe en Citra. Deels werden Cryo hops gebruikt, daarbij wordt de hop met vloeibare stikstof bevroren en zo toegevoegd om nog meer aromte toe te voegen en dat merk je in dit uiterst fijn gehopte bier.

TOURETTE BREWING BLACK
tourette brewing black
  • BROUWERIJ Tourette Brewing (gebrouwen bij brouwerij Maenhout)
  • HERKOMST Gent(brugge)
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Black IPA
  • ALCOHOL 5.8% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU glas (zie foto)
BIEROMSCHRIJVING

De Tourette Brewing Black heeft zoals zijn naam zegt een donkerbruine, bijna zwarte kleur. In de geur een mooie combinatie tussen chocolade, gebrande mout en koffie dat eigenlijk nog vrij subtiel is met daar doorheen veel citrustoetsen en pure hopbloemen. Die fruitigheid komt goed terug in de smaak met hier iets meer de geroosterde toetsen. Het bier komt vrij droog over door een iets hogere saturatie maar dat maakt hem des te verfrissend.

FOODPAIRING

De Tourette brewing Black past door zijn frisse smaak verrassend goed bij zachte witte kazen of zoetere geitenkaas in en slaatje met spek en citrus.


TOURETTE BREWING

Vredestraat 1, 9050 Gent

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.