totem elijah craig

Deze Totem Elijah Craig is een van de vele (unieke) smaakvolle craftbieren van Totem craft beers uit Evergem.

Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.

Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!

Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van zure gosebieren over een Stout met macarons en kokosnoot of Marshmallow stout, sours en IPA’s.

De Totem Elijah Craig is een stout gemaakt met Golden promise mout, haver en chocolademout. Als hopsoorten werd Columbus gebruikt. Verder kreeg het bier zijn smaakbepalende rijping op Elijah Craig bourbon vaten.

TOTEM ELIJAH CRAIG : DEGUSTATIEFICHE
totem elijah craig
  • BROUWERIJ Totem craft beers
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Stout (Barrel aged)
  • ALCOHOL 10% vol.
  • SERV.TEMP. 14°c.

UITZICHT

Diep donkerbruin tot zwart en een heel zwakke schuimkraag

GEUR

In de geur krijg je de beste donkere chocolade te ruiken met vanille, wat cederhout en een subtiele hint van de bourbon.

SMAAK

De smaak is zeer vol en rond met een goed zoet accent, een stevige body dat voor een warme gloed zorgt maar alles zit perfect in balans.

FOODPAIRING

Drink deze Totem Elijah Craig als digestief na de maaltijd of met een goede cubaanse sigaar. Eventuele stoofpotten kunnen ook nog op tegen dit bier.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.