sticky secret

Deze Sticky Secret is er een van het Duitse Camba uit Beieren en in de stijl Altbier. Die stijl doet misschien niet veel rinkelen maar vergelijk het met oudbruin. Gebrouwen met pils- en munich mout maar ook caramelmout, tarwe en geroosterde mout. De Hercules, Spalter, Mittelfrüh, Perle zorgt voor de subtiele bitter die er toch in zit. De naam Sticky secret komt van een andere naam die aan de stijl gegeven wordt in Duitsland, nl. Sticke wat slaat op het zoetmoutige, kleverige karakter. Deze was trouwens het 57e bier in het gelimiteerde en unieke braumeister gamma, gebrouwen door Christina Stoll.

OVER DE BROUWERIJ

Camba Bavaria werd oorspronkelijk in 2008 opgericht als showroom voor de fabrikant van brouwapparatuur BrauKon in Truchtlaching. In de oude molen aan de oever van de Alz wilde oprichter Markus Lohner klanten van over de hele wereld laten zien hoe zijn brouwsystemen werkten en welke verscheidenheid aan bieren ze ermee konden brouwen.

Met succes: de proefbieren vielen in de smaak en “Camba Bavaria” groeide uit tot een pionier in de bierindustrie met een divers aanbod aan traditionele en internationale bieren. Van de klassieke Weizen en Helles tot IPA, Black IPA en stout. Ze kunnen het allemaal! En een leuk weetje, naast de brouwerij hebben ze ook een bakkerij.

STICKY SECRET : DEGUSTATIEFICHE
sticky secret
  • BROUWERIJ Camba
  • HERKOMST Seeon, Beieren, Duitsland
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Altbier bock
  • ALCOHOL 6 % vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Quasi zwart van kleur met een heel dikke beige schuimkraag.

GEUR

Moutig in de eerste indruk met oud brood maar ook karamel, banaan en een licht kruidige hoptoets.

SMAAK

De smaak is licht zoet met gebrande toetsen maar ook gedroogd fruit. Het bier doet wat belgiany aan.

FOODPAIRING

Serveer deze Sticky secret bij konijn (met pruimen), varkensvlees en pluimwild.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.