smokey eyes

De smokey eyes van contractbrouwerij Brambrass doet vermoeden dat er iets van rook zal terug te vinden zijn.. wel ja en nee! Het bier kreeg rijping op geturfte whiskyvaten.

Bram Neudt is de begeesteraar van Brambrass, onder dit label maakt hij al enkele jaren bieren die niet zozeer klassiek te noemen zijn. Als zytholoog en hobbybrouwer besloot hij enkele jaren geleden zijn eigen recepten in grotere oplages te gaan maken.

Zelf beschikt hij niet over een eigen installatie (de hobbyinstallatie buiten beschouwing gelaten), dus gaat hij bij bevriende brouwerijen gaan brouwen. Ook gaat hij veel samenwerkingen aan om zo ideeën te wisselen en de krachten te bundelen met vaak verrassende resultaten. Zo maakt hij de Hopman maar ook vele andere bieren zoals de Bébé d’Amour, Prince of Darkness, de Grain man, Rik&Raf tripel, Brewer’s Nightmare enz.. En van die bieren wordt er al eens een houtgerijpte cuvée ook van gemaakt.

Deze Smokey eyes werd gebrouwen bij brouwerij Demeester van Dirk Demeester, een meer recente microbrouwerij, opgestart in 2016 in de voormalige brouwerij ’t Gaverhopke in Stasegem en ondertussen verhuisd werd naar Lendelede. Deze imperial stout kreeg een rijping mee op Bunnahabhain whiskyvaten en komt daardoor aan zijn rijkere, geturfte smaak.

SMOKEY EYES : DEGUSTATIEFICHE
smokey eyes
  • NAAM BIER Smokey eyes
  • BROUWERIJ Brambrass (bierfirma)
  • HERKOMST Heestert, Vlaanderen
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial stout (barrel aged)
  • ALCOHOL 11% vol.
  • SERV.TEMP. 13°c.

UITZICHT

Donkerbruin tot bijna zwart, vrij fijn lichtbeige schuim.

GEUR

Een subtiele geur van turf, geroosterde mout en kandijsuiker. Op de achtergrond zit er een minieme hoeveelheid chocolade.

SMAAK

De smaak is eerder zoet te noemen maar heeft dankzij de goede hopbitter nog voldoende frisheid om niet log over te komen. Alcohol warmt de mond lichtjes op. De afdronk is heel lang en zit gevuld met de kandij en geroosterde toetsen. Turf is hier eerder flauw aanwezig.

FOODPAIRING

Wildstoofpotjes

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.