shady priest

Galea Craft beers is geen onbekende, maar met de Shady Priest stellen we een nieuw en opnieuw heel apart bier aan jullie voor. Dat er in bier al eens kruiden of fruit gebruikt wordt is niets nieuws maar in deze imperial stout worden wel heel aparte ingrediënten gebruikt. Welke dat zijn lezen jullie hieronder..

  • BROUWERIJ Galea Craft beers
  • HERKOMST Brasschaat, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Imperial Stout
  • ALCOHOL 11.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS Porterglas
BIEROMSCHRIJVING

De Shady Priest is een heel intens donkerbruin bier met een bruinkleurig schuim. De geur is heel rijk en intens met als eerste een licht gerookte en zilte toets met daarnaast fudge (karamel, zout en vanille) en melkchocolade. De smaak doet zoet aan maar doordat ook het zilte in de smaak licht doorkomt en het bier ook net voldoende bitter heeft komt het zeker niet log over. Zijn hoger alcoholgehalte is amper merkbaar, dus kan ik concluderen dat het een gevaarlijk goed bier is.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Galea Craft beers is de bezieling van Giovanni Christis, een dertiger uit Brasschaat. In 2014 startte hij met zijn eerste hobbybrouwsel. Hij kwam in contact met een andere brouwer en besloot daarop om een brouwcursus te gaan volgen. Ondertussen hielp hij een handje bij die brouwer om te helpen met zijn bieren te promoten. Het is daar dat het beginnen kriebelen is.

In 2016 had hij zelf al een paar brouwsels klaar die eigenlijk wel goed waren, waaronder de Galea Grand Cru. Veel van zijn vrienden en kennissen en andere brouwers waren onder de indruk en vonden dat hij er mee mee moest gaan doen. Al snelde hakte hij de knoop door en bracht hij zijn eerste bier op de markt.

Zijn bier mocht niet zomaar verdwijnen tussen de vele andere in de rekken dus koos hij voor wegwerpflesjes met een opvallend design. Een naam was er nog niet maar gezien zijn passie voor alles wat Romeins was en met Asterix en Obelix te maken had had hij het al snel gevonden.. Galea! De naam van de helm van een Romeinse centurion.

Op een paar jaren tijd is het al snel gegaan. Het is duidelijk dat hier geen klassieke bieren gemaakt zullen worden alvast. Met deze Shady Priest, een imperial stout op smaak gebracht met esdoornsiroop, gezouten karamel en bacon wordt dat al zeker bewezen. Ja je leest het goed.. bacon in bier! Dat verklaart de zilte toetsen in het bier en ook die licht gerookte toets. Daarnaast maakt hij ook een imperial stout met cacaobonen en kokosnoot, een porter met hazelnoot of wat dacht je van een stout met oreokoekjes..

Zelf heeft hij niet de ambitie om een brouwerij op te richten en geniet hij er van om recepten te ontwikkelen en ze dan op grote schaal ergens anders, waaronder bij Craywinckelhof in Lubbeek of Eutropius te gaan brouwen.

De Shady Priest komt, net als de meeste bieren, op de markt in blik, zoals vele craftbieren tegenwoordig. De bieren horen ook gewoon thuis in een blik en doen zeker geen afbreuk aan de kwaliteit en smaak van het bier.

FOODPAIRING

Door de nogal aparte smaak is het wat moeilijker om de shady priest te gaan pairen met gerechten, maar probeer hem wel eens met een lekkere chocoladetaart met gezouten karamel of een pannenkoek met geflambeerde peertjes met rum en rozijnen.


GALEA CRAFT BEERS

de Borrekenslei 116, 2930 Brasschaat

Website : www.galeacraftbeers.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.