sargasso rum barrel aged

Het is nu toch al even geleden dat de Struise Brouwers gepasseerd zijn dus mag ik deze Sargasso rum barrel aged nu wel terug aan jullie voorstellen. Zoals we van hen gewoon zijn een bier van buiten categorie dat vooral de Rumliefhebbers zeker zal bekoren.

OVER DE STRUISE BROUWERS, HUN BIEREN EN DE SARGASSO RUM BARREL AGED

De eerste bieren van de Struise werden ontwikkeld in 2001, in een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge, een uithoek van West-Vlaanderen. Struise heeft dus zijn naam aan deze vogel te danken.

In 2003 hebben ze hun eerste bier, de pannepot, gecommercialiseerd. Genoemd naar een scheepstype. Tot 2009 maakten ze gebruik van andere brouwers hun installatie, eerst bij deca en dan bij Coulier, tot ze in 2009 een pand gevonden hadden in Oostvleteren. Maar door grote successen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van collega brouwers hun installatie.

Sinds 2012 wordt hier een groot assortiment aan speciale en aparte bieren gebrouwen waarbij je merkt dat ze zichzelf al eens opnieuw durven uitvinden. Voornamelijk zwaardere bieren, sterk gehopte of vatgerijpte bieren vloeien er uit de ketels, zoals deze Sargasso rum barrel aged. Een saison, wat normaal gezien een frisser, eerder kruidig bier is voor in de zomer werd hier in een bruine versie met gekleurde mouten gebrouwen.

Dit bier werd vervolgens op Marie Galante rumvaten gelagerd werd die met een zeilschip werden overgebracht. Dit geheel zorgt voor een stevig bier van 11% vol. dat zich s’avonds langzaam laat genieten.

SARGASSO RUM BARREL AGED
sargasso rum barrel aged
  • BROUWERIJ Struise Brouwers
  • HERKOMST Vleteren, België
  • KLEUR Bruin
  • STIJL Saison barrel aged
  • ALCOHOL 11% vol
  • SERV.TEMP. 12°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Sargasso rum barrel aged is een bier apart en dat zie je al aan de kleur die wazig en licht bruin is en amper een schuimkraag vertoont. De geur wordt nogal gedomineerd door zachte rumtoetsen, rozijnen, kandij, wat zoete appels en ook licht zurige granen als rogge. Ook de smaak laat veel van de rum doorkomen en geeft een lichtjes warmend mondgevoel. Een mooie balans tussen zoet, met heel ver ook iets zurigs maar bovenal aromatisch en complex met een lange afdronk.

FOODPAIRING

Deze Sargasso rum barrel aged drink je best na de maaltijd tijdens de herfst met een goede sigaar, bij harde gerijpte kazen, patrijs met truffeltoast en champignons.


STRUISE BROUWERS

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren

Website

Delen op Social media!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.